Luni, 28 Septembrie 2015 | Bacau, Tineret | Comenteaza
Vă spuneam că Primăria nu are nici strategie, nici fonduri pentru tinerii băcăuani și că autoritățile locale nu sprijină tinerii, însă nici la nivel județean nu stăm mai bine, ba dimpotrivă. Dacă Primăria Bacău finanțează niște proiecte de tineret ale ONG-urilor de casă, Consiliul Județean nu mișcă un deget pentru tinerii din județul Bacău. Și nu spun doar eu acest lucru, ci în primul rând Consiliul Județean, într-un răspuns oferit Societății Academice din România, prin aplicația Ia Statul la întrebări, pentru proiectul “Tineri pentru democrație”, în cadrul căruia monitorizez distribuirea și cheltuirea fondurilor pentru tineri pe județul Bacău: Având în vedere că la Consiliul Județean nu s-a primit nici o fundamentare care să cuprindă suma solicitată pentru anii 2012-2014, de către fundațiile de tineret, precum și lipsa de fonduri cu care se confruntă instituția noastră ca urmare a alocării insuficiente de sume defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale prin Legea Bugetului de Stat, în bugetul pentru anii 2012-2014 nu a fost prevăzută nici o sumă având ca destinație activitățile de tineret. Răspunsul acesta, semnat de Dragoș Benea (președintele CJ) și Silviu Botez (director în cadrul CJ), merită câteva constatări personale: – 1. Conform Legii tinerilor nr. 350/2006 (art. 28), Consiliul Județean este obligat să constituie anual, în cadrul bugetelor proprii, fondul destinat activităţilor de tineret, deci nu trebuie să primească “o fundamentare” din partea organizațiilor de tineret în acest sens. De celelalte prevederi din Legea tinerilor bănuiesc că nici nu mai are rost să vorbesc: pauză strategie de tineret, pauză consiliu consultativ al tinerilor. De aici plecăm. Să vedem unde ajungem și ce putem schimba în următoarea perioadă.
– 2. Totuși, anul acesta, când instituția a primit o solicitare în acest sens de la RYMD (Cetățeni Activi pentru Bacău) și alte 15 organizații non-guvernamentale pentru a pune la dispoziție un fond de tineret în cadrul apelului pe Legea finanțărilor nerambursabile 350/2005, CJ Bacău s-a făcut că plouă, n-a lovit mingea ridicată la fileu de societatea civilă și a împărțit banii în trei categorii: social, cultură și sport. Tineri pas, mediu pas, educație civică și voluntariat pas.
– 3. A se observa că CJ-ul se plânge de banii pe care îi primește de la Guvern, condus de același PSD care se află la cârma Consiliului Județean Bacău.Articole recomandate:
Search
Articole Recente
- Invităm societatea civilă să facă parte din Comisia de Circulație!
- Galerie foto: spălat mecanizat al străzilor și trotuarelor din Bacău
- Observații din stradă după prima tură cu bicicleta din 2021
- Pe cine deranjează contractul de management obligatoriu dintre directorii de școli și primar?
- În sfârșit, avem Comisie de circulație în municipiului Bacău
Comentarii recente
- Sorin on Invităm societatea civilă să facă parte din Comisia de Circulație!
- adrian on Invităm societatea civilă să facă parte din Comisia de Circulație!
- Mike on Pe cine deranjează contractul de management obligatoriu dintre directorii de școli și primar?
- George on Ședința Consiliului Local Bacău din 31 martie 2021 (rezumatul proiectelor)
- Mihnea on A13: Bacău-Brașov sau Răcăciuni-Brașov?
- Mike on Ședința Consiliului Local Bacău din 5 martie 2021. Externalizarea salubrizării sau SMUP?
- Kristofer on Consultări pentru strategia de dezvoltare urbană la nivel metropolitan
- Kristofer on Ședința Consiliului Local Bacău din 5 martie 2021. Externalizarea salubrizării sau SMUP?
- Stan on Ședința Consiliului Local Bacău din 5 martie 2021. Externalizarea salubrizării sau SMUP?
- Kuru on Ședința Consiliului Local Bacău din 5 martie 2021. Externalizarea salubrizării sau SMUP?