Constantin Amâiei implică Ordinul Arhitecților în campania electorală pentru Primăria Bacău

Luni, 22 Februarie 2016 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaturii liberalului Dragoș Luchian la Primăria Bacău, pe scena Teatrului de Vară a urcat și arh. Constantin Amâiei, cel care actualmente coordonează diverse proiecte în cadrul Ordinului Arhitecților din România – Filiala Bacău-Neamț și care până nu demult a condus această filială teritorială.

M-a bucurat prezența lui pentru că de la el am auzit singurele propuneri concrete “pentru Bacău”, lucruri pe care candidatul Dragoș Luchian nu a fost în stare să le transmită nici celor 1.500 de persoane prezente în sală, nici reprezentanților mass-media în cadrul conferinței de presă.

Amâiei a amintit problema construcțiilor pestrițe, că trebuie să redăm identitatea orașului și, foarte important, că circulația urbană trebuie regândită avându-l în centru pe “Măria sa, pietonul”. Așa e! Orașul trebuie redat cetățenilor și nu putem face asta decât dacă ne apucăm serios de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), document pe care mai apoi să îl și aplicăm cu strictețe. Nu să îl facem doar pentru că avem nevoie de el în vederea atragerii de fonduri europene pe axele 3.2 și 4.1 din POR 2014-2020. În schimb, nu-mi surâde deloc ideea de a prioritiza sprijinirea investitorilor privați în domeniul sănătății (adică să privatizăm serviciile medicale).

Acest articol s-ar fi încheiat aici dacă domnul Amâiei nu făcea parte din Ordinul Arhitecților, o organizație profesională înființată prin Legea nr. 184/2001 privind organizarea și exercitarea profesiei de arhitect. Legea spune la articolele 1 și 24 că Ordinul este o organizație apolitică. În plus, Regulamentul de organizare și funcționare al Ordinului Arhitecților din România interzice în mod expres membrilor să desfăşoare şi să nu angajeze activităţi politice în cadrul şi pe seama Ordinului (litera d, articolul 51).

La evenimentul de sâmbătă, arh. Constantin Amâiei nu doar că a prezentat câteva propuneri, dar a și precizat că va fi alături de Luchian și că îl va susține în această campanie electorală. E o “achiziție” bună pentru Dragoș Luchian, însă ar trebui să aibă grijă să fie și legală, mai ales că dl. Amâiei e și director al Vanel Exim, o societate comercială abonată la contracte cu statul.

constantin amaiei lansare dragos luchian

2 comentarii la “Constantin Amâiei implică Ordinul Arhitecților în campania electorală pentru Primăria Bacău”

  1. Luca Stanica 22 Februarie 2016 at 07:51 Permalink

    Dacă le interzice sa nu desfășoare înseamnă că pot desfășura acele activitati!
    Nu?


Lasa un comentariu