Cora va deschide în 2012 hipermarket-uri în Bacău, Slobozia şi Bucureşti şi un mall la Constanţa

Marti, 8 Noiembrie 2011 | Bacau, stiri | 13 comentarii

Philippe Lejeune, directorul Cora România a declarat pentru Business Review că lanțul de magazine din România se va îmbogăți în următorii trei-patru ani cu 20-25 de noi unități, dintre care 4 în 2012: hipermarket-uri la Bacău, Slobozia și București și un mall “Corall” de 100 de milioane de euro la Constanța.
La Bacău, hypermarket-ul Cora va fi situat la parterul centrului comercial ce va fi construit pe terenul fostei fabrici de confecții ASCO. Termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2012. La fel și mall-ul Corall de la Constanța.

Articolul aduce în discuție investițiile companiilor franceze în Romania și arată că acestea au investit până la sfârșitul anului 2009 nu mai puțin de 7 miliarde de euro, o cifră care îi transformă pe francezi în a treia sursă de investiții pe piața de capital din Ro. Printre giganții care au pompat bani grei în economia românească se numără Renault, BRD, Carrefour, Orange, Schneider Electric, Auchan, etc.

Am renunţat la fabrici în dauna centrelor comerciale. Va avea populaţia posibilitatea financiară de a intra şi de a cheltui banii în aceste multe hipermarket-uri şi mall-uri?

13 comentarii la “Cora va deschide în 2012 hipermarket-uri în Bacău, Slobozia şi Bucureşti şi un mall la Constanţa”

 1. Alex 8 Noiembrie 2011 at 10:33 Permalink

  Cu alte cuvinte, nu mai fac mall si in bacau, cum anuntasera initial, sau n-am inteles eu bine?

  • Kristofer 8 Noiembrie 2011 at 10:40 Permalink

   Așa se pare. Din câte știu, mall-ul va fi construit de alt investitor.

 2. @Silviu 8 Noiembrie 2011 at 10:47 Permalink

  BINEINTELES CA NU VA AVEA !!!!! M-am saturat de mall-uri si hypermarket-uri pana peste cap . Mai avem putin si o sa fim ca Bucurestiul . 1 la mana aceste centre nu ar trebui construite in oras in nici un caz . Mai ales cele gen : CORA care sunt mult mai mari decat Lidls si kaufland . In loc sa faca un teren de tenis pe spatiul de la Asco , sau un al 2 lea parc din Bacau , se construieste CORA . Dar na cine are bani sa cumpere un asemenea spatiu ? Niste investitori straini care ori trantesc birouri ori hypermarket . Cati dintre voi…si-au pus intrebarea de mai sus ?Va avea populaţia posibilitatea financiară de a intra şi de a cheltui banii în aceste multe hipermarket-uri şi mall-uri? RASPUNS : POPULATIA TREBUIE SA LUCREZE IN FABRICI ca sa prospere si sa poata sa intre in aceste magazine ! Pe mine ma sperie aparitia acestor magazine in Bacau , si imi pare foarte rau pentru terenul ASCO care putea cumva pus in avantajul orasului , nu a francezilor.

  • larisa 22 Iunie 2012 at 19:24 Permalink

   mare dreptate mai ai.dar…noi nu putem face nimik sa schimbam asta

 3. Dan 8 Noiembrie 2011 at 18:36 Permalink

  Intr-un fel este bine ca deschid. Cumparam si noi in mod civilizat

 4. Sorin 8 Noiembrie 2011 at 20:32 Permalink

  stati voi linistiti ca lumea are bani…de unde nu stiu…dar uitati-va si voi: Kaufland e full, stai cateodata si juma de ora la coada, la Billa nu ma plang, sunt si pe acolo ceva cumparatori, Selgros chiar daca e un pic mai scump, in momentele de varf e destula coada de la case, Realul stim cu totii ca vinde destul de bine s.a.m.d. bani sunt, cred ca important e sa-i cheltuim ca sa nu se blocheze piata… parerea mea

 5. @Silviu 8 Noiembrie 2011 at 22:36 Permalink

  EU sunt de parere ca nu prea ne ajuta cu ceva economia banii cheltuiti la REAL , KAUFLAND ETC cu capital strain – unde banii se duc afara . Daca vrei sa cheltuiesti un ban si sa ajuti economia romaneasca si implicit bacauana poti cumpara de la AGRICOLA spre exemplu .

  • io 11 Mai 2012 at 19:07 Permalink

   Agricola?? sa imi investesc banii in buzunarele hotilor de la agricola?? hahhahahaha ce copil esti!

 6. RAMONA 18 Martie 2012 at 13:27 Permalink

  cand se depn cv-urile pt cora si unde?multumesc

 7. NARCISA 10 Aprilie 2012 at 12:27 Permalink

  Buna ziua as avea si eu o itrebare la dumneavostra: daca sunt eleva la Colegiul Economic Ion Ghica bacau am 18 ani si as dori sa stiu daca pot lucra part time in perioada scolara?

 8. andrei 11 Aprilie 2012 at 17:08 Permalink

  de parere sunt cu silviu !!! sa facem cumparaturile la supermarketurile,marketurile, locale!!! gen AGRICOLA,PAMBAC!!!PENTRU A SPRIJINI ECONOMIA BACAUANA,NU PE CEA GERMANA!!!! SA RAMANA BANII AICI IN ORAS;

 9. Gheorghe 25 Iunie 2012 at 13:02 Permalink

  vreau sa depun un CV pentru angajare


Lasa un comentariu