Cristi Dănileț, un magistrat de toată isprava și pe Facebook, și la CSM

Marti, 8 Ianuarie 2013 | Pareri personale | 3 comentarii

Domnul din imagine deține calitatea de membru CSM (Consiliul Superior al Magistraturii). Această instituție este garantul independenței justiției și este atacată, de o bună perioadă de timp, de câteva trusturi media ce au această chestiune pe ordinea de zi, drept sarcină trasată de moguli.

Numele lui este Cristi Dănileț și, în ciuda faptului că în jurul acestuia există o grămadă de controverse datorate apetitului pe care îl are pentru libertatea de exprimare (mai ales pe Facebook), îl admir și îmi este simpatic.

Omul spune lucrurilor pe nume, e transparent și ne oferă nouă, publicului larg, șansa să aflăm anumite lucruri ce se petrec în spatele cortinelor justiției românești, justiție prea disputată de fel de fel de interese politice, atât dinspre Cotroceni, cât și din tabăra social-liberală.

Totuși, de ce este atacat CSM-ul în acest mod de către anumite televiziuni? E simplu. Niște oameni care dețin aproape întreaga putere în stat simt că ceva le lipsește. Acel ceva se numește controlul asupra justiției.

Da, revocarea lui Dănileț din funcția de membru al CSM mi se pare o mârșăvie comandată.

Foto via Mediafax.

cristi danilet

3 comentarii la “Cristi Dănileț, un magistrat de toată isprava și pe Facebook, și la CSM”

  1. Madalin Blidaru 8 Ianuarie 2013 at 23:34 Permalink

    E foarte bine ca explica si pe blogul sau.

  2. Bogdan (LaObiect.com) 9 Ianuarie 2013 at 13:17 Permalink

    E bine ca in viata publica sa mai existe si personaje mai pitoresti, ca judecatorul Danilet.

  3. ilie 22 Ianuarie 2013 at 00:41 Permalink

    Cateva sute de magistrati din toata tara ii cer demisia pentru ca e incompetent si compromis si voi totusi il pupati in fund…


Lasa un comentariu