Cum a mascat CS-URA un eveniment de propagandă politică din Universitatea Româno-Americană

Luni, 6 Aprilie 2015 | Studenti | 4 comentarii

Dacă la sfârșitul anului trecut am vorbit despre ASSP UB (Asociația Studenților în Științe Politice din Universitatea București) și v-am arătat cum studenții de acolo au realizat o conferință despre obiectivitate în mass-media la care au avut invitați de o singură culoare politică, a venit acum rândul CS-URA (Clubul Studențesc din Universitatea Româno-Americană) să o comită.

Astăzi, la prânz, Sala Senatului din Universitatea Româno-Americană a găzduit Conferința Uniunea Europeană – evoluții politice interne și externe. Evenimentul a fost organizat de universitate, împreună cu CS-URA, asociația studențească din cadrul Universității Româno-Americane și a avut un caracter strict politic, nu academic, așa cum titlul încearcă să o sugereze. Simplificând, conferința de astăzi a avut ca scop promovarea PPE (Partidul Popularilor Europeni).

conferinta ppe cs-ura universitatea romano-americana

 • 1. Cartea “Voyage to the Heart of Europe” nu este o retrospectivă a activității Parlamentului European (așa cum studenții de la CS-URA spun pe pagina lor de Facebook), ci o istorie a mișcării creștin-democrate și a Grupului PPE din Parlamentul European;
 • 2. La conferință au fost invitați doar reprezentanți ai formațiunii europene PPE: Radu Negrea (responsabil cu Biroul extern al Grupului PPE din Romania) și PNL-istul Traian Ungureanu (europarlamentar din Grupul PPE).

Chiar dacă este o instituție de învățământ privată (și n-am absolut nicio problemă cu asta), Universitatea Româno-Americană este obligată să respecte prevederele în vigoare. Articolul 7 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 interzice în mod expres activitățile politice în instituțiile de învățământ din România.

URA-URA! Bine măcar că știm cu cine sunteți!

CS-URA pnl ppe love

4 comentarii la “Cum a mascat CS-URA un eveniment de propagandă politică din Universitatea Româno-Americană”

 1. C 6 Aprilie 2015 at 18:19 Permalink

  Cristi, ar trebui sa te interesezi si de campania de promovare a Universitatii Romano-Americane in cadrul programului Raise YOUth voice, care am impresia ca e platita din bani publici. Este acolo o domnisoara care foloseste Forumul Tinerilor si bani publici in interes personal.

  • Kristofer 6 Aprilie 2015 at 18:20 Permalink

   Mersi! O să caut mai multe informații. Sună interesant ce spui acolo și ar fi trist să fie așa.

 2. Kristofier 7 Aprilie 2015 at 02:41 Permalink

  Salut, Cristi! Am si eu niste informatii SOC pentru tine. O sa ramai MASCA atunci cand o sa vezi cine isi comenteaza si in acelasi timp raspunde la propriul comentariu!


Lasa un comentariu