Cum arată Halloween-ul în Centrul Vechi (galerie foto)

Miercuri, 31 Octombrie 2012 | Bucuresti, foto, Pareri personale | Comenteaza

Ora 19:00. Pe străduțele înghesuite și tot mai reci din Centrul Vechi apar primii costumați. A venit Halloween-ul, acea sărbătoare parcă mai popularizată decât orice alt eveniment autohton.

Localurile sunt aproape goale, însă avem o seară încă tânără. Crâșmarii au așteptat cu ardoare această zi, iar asta se vede de la o poștă. E plin de dovlecei, morminte, stafii, capete de mort, chelneri cu măști, vrăjitoare, lilieci și alte nebunii înfricoșătoare. Pe naiba de speriat, zic eu. Înfricoșător este că ne-am învățat să tratăm cu interes sărbătorile importate. Bine, și mai înfricoșător este dicționarul limbii române, care are mii de cuvinte împrumutate.

Ne pierdem identitatea. Cine mai gustă tradițiile și obiceiurile românești? Bătrânii și tăranii. A avea o cultură bogată înseamnă în primul rând să cunoști si să prețuiești tradițiile autentice. V-o spune un om care are a participat la cinci ediții consecutive ale Alaiului Datinilor și care nu stă cu nasul în DSLR atunci când fotografiază. Mereu mi-a plăcut să iau evenimentele la care particip drept împrejurări sociale.

Înainte să mă așez pe scaunul directorial de pe care vă scriu, am purces într-o plimbare “pă Lipscani” și m-am ales cu niscaiva cadre înfricoșătoare. Îngheață sângele în voi, nu alta. Lăsând ironia, e mișto să vezi că niște agenți comerciali se bat în a-și decora pub-urile. Dacă vreți părerea mea, Mojo primește cinci stele de la mine.

Lasa un comentariu