Cum sa NU scrii o stire

Miercuri, 27 Aprilie 2011 | Pareri personale | 5 comentarii

Titlu, astazi, in Ziarul de Bacau: “Pieton bagat in coma”. Articolul, scris de maniera in care nevinovatul devine vinovat, iar vinovatul, nevinovat. Aruncati o privire:

O soferita din municipiul Bacau a lovit un pieton care a traversat strada prin loc nepermis. Sorina S., 39 ani, conducea dinspre Onesti spre Tg. Ocna, iar la un moment dat l-a accidentat grav pe Ion D., 40 de ani, care i-a aparut brusc in fata. Impactul cu masina a fost atit de violent incit pietonul a ajuns la Spitalul Onesti in coma de gradul IV. Ulterior, pacientul a fost transferat la un spital din judetul Iasi. Politistii continua cercetarile intr-un dosar penal deschis pentru vatamare corporala din culpa. Sursa

Asadar si prin urmare, soferita a accidentat grav si “a bagat in coma” un pieton care a traversat neregulamentar si acesta este punctul central al articolului. Nicidecum pietonul care a traversat pe unde nu are voie.

5 comentarii la “Cum sa NU scrii o stire”

 1. Me 27 Aprilie 2011 at 08:57 Permalink

  Rescrie tu, sa arati cum se face. 😉

 2. yo 686 27 Aprilie 2011 at 10:00 Permalink

  Daca il vedea, il evita si intra pe contrasens izbindu-se de un camion, tir sau alt autoturism… suna mai bine.

 3. ContraSENS 27 Aprilie 2011 at 10:37 Permalink

  Kristofer, vad ca incepi sa rescrii regulile jurnalismului. Ia si studiaza putin si vei vedea ca elementul central intr-un articol care relateaza un accident este victima.

 4. andreea iulia toma 27 Aprilie 2011 at 15:29 Permalink

  Uite tot o stire din Ziarul de Bacau din care eu am inteles ca soferita e cercetata pentru ca si-a produs vatamari corporale din culpa.
  http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/04/27/o-batrana-a-intrat-in-bloc-cu-tot-cu-masina.html

 5. Adevarul 29 Aprilie 2011 at 11:46 Permalink

  Nu este prima si nici ultima data cand scriu cu picioarele … In stirea urmatoare ei scriu ca “soferitele au varste apropiate dar este diferenta de 10 ani intre ele” si victima devina infractor … dar ce sa le ceri pnlistilordebacau daca nu verifica :)) – http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/04/27/accident-cu-soferite.html Am gasit stirea detaliata cu poze si video aici – http://www.ghidulbacaului.ro/exclusiv-un-ofiter-si-cativa-subofiteri-de-politie-din-bacau-vor-sa-musamalizeze-un-accident-cu-victime-%E2%80%93-poze-si-video/
  sau a doua varianta: IPJ Bacau le-a bagat stirea lor pe gat ca sa se spele ei pe maini …


Lasa un comentariu