Cum sa NU scrii o stire

Titlu, astazi, in Ziarul de Bacau: „Pieton bagat in coma”. Articolul, scris de maniera in care nevinovatul devine vinovat, iar vinovatul, nevinovat. Aruncati o privire:

O soferita din municipiul Bacau a lovit un pieton care a traversat strada prin loc nepermis. Sorina S., 39 ani, conducea dinspre Onesti spre Tg. Ocna, iar la un moment dat l-a accidentat grav pe Ion D., 40 de ani, care i-a aparut brusc in fata. Impactul cu masina a fost atit de violent incit pietonul a ajuns la Spitalul Onesti in coma de gradul IV. Ulterior, pacientul a fost transferat la un spital din judetul Iasi. Politistii continua cercetarile intr-un dosar penal deschis pentru vatamare corporala din culpa. Sursa

Asadar si prin urmare, soferita a accidentat grav si „a bagat in coma” un pieton care a traversat neregulamentar si acesta este punctul central al articolului. Nicidecum pietonul care a traversat pe unde nu are voie.

5 thoughts on “Cum sa NU scrii o stire

  1. Daca il vedea, il evita si intra pe contrasens izbindu-se de un camion, tir sau alt autoturism… suna mai bine.

  2. Kristofer, vad ca incepi sa rescrii regulile jurnalismului. Ia si studiaza putin si vei vedea ca elementul central intr-un articol care relateaza un accident este victima.

  3. Nu este prima si nici ultima data cand scriu cu picioarele … In stirea urmatoare ei scriu ca „soferitele au varste apropiate dar este diferenta de 10 ani intre ele” si victima devina infractor … dar ce sa le ceri pnlistilordebacau daca nu verifica :)) – http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/04/27/accident-cu-soferite.html Am gasit stirea detaliata cu poze si video aici – http://www.ghidulbacaului.ro/exclusiv-un-ofiter-si-cativa-subofiteri-de-politie-din-bacau-vor-sa-musamalizeze-un-accident-cu-victime-%E2%80%93-poze-si-video/
    sau a doua varianta: IPJ Bacau le-a bagat stirea lor pe gat ca sa se spele ei pe maini …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *