Cum sa te faci ca ploua

Ne-o demonstreaza un blogger local, mai nou mogul de bloggeri. Nu are importanta despre cine vorbesc si nici nu cred ca este nevoie sa stiti deoarece eu nu il judec pe el ci gandirea si atitudinea pe care le are in abordarea unor actiuni comune ale blogosferei locale, printre care si ZDBlog Convention, seminar pentru bloggeri incepatori.

Respectivul pretinde in postul sau in care desfiintieaza si dezaproba initiativa ca seminarul ar fi fost o idee „geniala”, dar doar daca nu era organizat de Ziarul de Bacau, ci doar de bloggeri. De ce spune asta nu am inteles exact, si nu doar pentru ca nu stie sa scrie in general scurt si la obiect, dar si pentru ca incurca ceea ce numesc eu suport acordat bloggerilor locali cu manipularea.

Carevasazica, el crede ca Ziarul de Bacau incearca prin organizarea unor astfel de evenimente sa coaguleze blogosfera in jurul ziarului si implicit sa transforme blogurile in portavocile politicienilor care finanteaza publicatia. Blogger-ul care insinueaza acest lucru ori s-a lovit la cap peste noapte, ori nu mai are ce scrie pe blog. El stie prea bine cum se lucreaza la Ziarul de Bacau, dar inchide ochii si calca pe cadavre.

Mai mult de atat, stimatul publicist, mogul, informatician si blogger cunoaste motivele pentru care Ziarul de Bacau organizeaza seminarul, dar se face ca ploua:
1.Ziarul de Bacau are o importanta influenta pe plan local si are mijloacele necesare pentru promovarea a ceea ce organizeaza Divanul, deci implicit promoveaza si viitoarea asociatie din care face parte si blogger-ul despre care tot vorbesc inca de la inceputul articolului;
2.Multi dintre bloggerii locali sunt si jurnalisti, spre exemplu Razvan Bibire (promotorul actiunii) este redactor sef la Ziarul de Bacau. Ideea este a lui si o dezvolta si o promoveaza cu ajutorul publicatiei pe care o gestioneaza.
3.Presa are nevoie de bloggeri si de o colaborare stransa cu ei, dar si bloggerii au nevoie de presa.

Pe mine Ziarul de Bacau m-a ajutat enorm in promovarea a ceea ce vedeti voi acum, si anume unul dintre cele mai citite bloguri din Bacau. Nu vad care este problema in faptul ca publicatia alege sa sprijine si sa promoveze alti bloggeri, poate mai tineri, poate cu mai multe idei decat noi, poate mai fresh. Ce le trebuie este un imbold.

9 thoughts on “Cum sa te faci ca ploua

  1. Noi sa fim sanatosi ca are cine sa puna bete in roate!
    Niciodata nu am sa inteleg cum de pot exista si astfel de "elemente" care cu buna stiinta "trag in jos". Rusinica… 😐

  2. adevaru e ca da,talent irosit e chiar un mogul de bloggeri :)))).el e unicul,indubitabilul,gaura de la covrig,piatra din pantof,spaima jucariilor de plus,doamnelor si domnilor cristiiii juverdeanuuuuu

  3. Scrie corect intai si apoi comenteaza, stimabile;)..Nu mai critica pe altii:) De obicei ii vedem pe altii,dar consider ca ar fi ideal daca am ne-am analiza fiecare in oglinda,macar putin,si apoi sa nu uitam la ceilalti:);)

  4. Respectivul are dreptate. Din pacate, Ziarul de Bacau, prin Contrasens, ne demonstreaza inca o data faptul ca prin diversi zelosi partidul castiga prin intermediul astora mici, care vor doar recunoastere. Mai multe nu spun. Razvan stie mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *