Cum văd eu Consiliul Național al Elevilor în momentul de față

Joi, 18 Octombrie 2012 | Pareri personale | Comenteaza

I-am acordat un interviu lui Cristea Alin, fost președinte și acum senior al Consiliului Județean al Elevilor Brăilă. Este cel mai devotat opozant al actualei conduceri a Consiliului Național al Elevilor. Acest mi-a adresat mai multe întrebări referitoare la starea actuală a CNE, structura reprezentativă a elevilor din România.

Am vorbit foarte mult despre relația dintre Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Consiliul Național al Elevilor. Concluzia mea? CNE nu este si nici nu trebuie sa devina organ sindical, ci este, repet, organ consultativ al Ministerului Educatiei.

Consiliul National al Elevilor este o structura piramidala ce apartine Ministerului Educatiei. CNE isi desfasoara activitatea ca organ consultativ, deci nu vad o problema in colaborarea si consensul dintre aceste doua institutii. Am vazut ca oameni din conducerea Consiliului Elevilor catalogheaza aceasta colaborare cu Ministerul Educatiei drept servilism. E un termen dur, folosit, cred eu, in necunostinta de cauza. Este normal, zic eu, ca CNE sa se incadreze in ceea ce priveste activitatea desfasurata in directiile date de minister. Ministerul reglementeaza activitatea consiliului si este cel care da elevilor puterea de a relationa institutional cu alte institutii locale si centrale.

Continuarea, pe blogul lui Cristea Alin.

Lasa un comentariu