Cum vad eu relatia barbat – femeie

Marti, 8 Martie 2011 | Pareri personale | 4 comentarii

A venit din nou ziua aia in care trebuie sa spunem la multi ani femeilor. Sincer, nu-i ceva ce ma simt obligat sa fac, ci o obisnuinta. Este 8 martie si este normal sa le ducem flori, sa le pupam si sa le scoatem in oras.

Dar, ma intreb eu, de ce nu faceti asta si in restul anului? Nu este o noutate cand spun ca sunt barbati care isi tin femeia doar la cratita. Atat de ipocriti sunt genul asta de oameni, incat isi scot femeia la restaurant doar de Valentine’s Day si de 8 Martie. Hai si de Craciun.

Gresesc si ele, gresim si noi. Eu vad relatia barbat – femeie, femeie – barbat ca fiind reciproca. Nu vad cu ce sunt mai presus femeile decat barbatii si de ce ele trebuie sa fie favorizate prin legislatie si nu numai, ci si in societate. De asemenea, nu inteleg de ce traim cu ideea ca femeile nu pot conduce o masina sau ca nu pot sa faca politica. Ba din contra, si ele pot.

Am o parere si nu ezit sa v-o expun: cand femeia nu va mai fi perceputa in societate de catre partea masculina ca fiind inferioara pe toate planurile, abia atunci cred ca barbatii ar fi indreptatiti sa darame piedestalul pe care s-au urcat femeile. Sau invers.

4 comentarii la “Cum vad eu relatia barbat – femeie”

 1. deealexx 8 Martie 2011 at 18:16 Permalink

  te sustin cu tot ce ai spus :) mai ales cu sofatul si politica!

 2. Anonymous 8 Martie 2011 at 18:55 Permalink

  Aici ai atins un punct foarte sensibil si extrem de comentat de-a lungul timpului. Egalitatea intre sexe presupune atat egalitatea in drepturi, cat si in obligatii. Femeile pot intr-adevar sa si conduca si sa si faca politica cel putin la fel de bine ca orice barbat. Femeia nu e avantajata dpv legislativ ci doar protejata si e bine asa. In masurile de protectia muncii barbatii au voie sa ridice 25kg, iar femeile doar 15. E corect din punctul meu de vedere, incorect din al tau care sustii egalitatea absoluta. Hai sa punem femeile, nu la cratita ci la forja, la sapat in mina … etc. Subiectul e foarte sensibil si tu l-ai tratat cam superficial. No offense.

 3. kristofer93 8 Martie 2011 at 19:03 Permalink

  Ei, si tu acum. Doar nu vroiai sa fac ancheta pe marginea subiectului sau sa scriu un roman.

 4. Anonymous 9 Martie 2011 at 14:32 Permalink

  Femeile sunt incredibile, barbatii sunt niste dobitoci.. DAR NU au ce cauta in politica pe durata acelor zile frumoase pe care le au odata pe luna. :)


Lasa un comentariu