Cutremur. In Japonia sau in Romania?

Vineri, 11 Martie 2011 | foto, Pareri personale | 3 comentarii

Cu toate ca Japonia este tara care a fost lovita direct de cutremurul de 8,8 grade pe scara Richter de azi dimineata, eu cred ca noi, romanii, suntem mai panicati decat ei. “Apocalipsa in Japonia”, “Se apropie sfarsitul lumii?”, “Alerta nucleara in Japonia” sunt cateva dintre titlurile care domina astazi televiziunile de stiri din Romania.

Noua ne-a luat vreo 4-5 ore sa ne dam seama ca japonezii nu au trait un mare soc si ca nu sunt atat de speriati precum am fi noi. Se pare ca panica este mai mare aici, in Romania. Cred si eu, suntem alimentati cu titluri bombastice care prevestesc apocalipsa. Impresionate de faptul ca romanii care traiesc in Japonia relateaza cu atata calm ceea ce s-a intamplat, promteristele incearca sa ii tachineze: “pai cum, nu v-ati speriat, nu va este frica?”

Nu, draga mea, ai mai vorbit cu vreo 4 compatrioti de-ai tai stabiliti in Japonia inainte si ti-au spus ca japonezii sunt educati inca de la gradinita ce sa faca in caz de cutremur si cum sa reactioneze. Ai nevoie si de al cincilea ca sa intelegi ca japonezii fac fata cu brio unui cutremur de acest gen?

A fost mare, asa-i, i-a zguduit serios, dar ei nu fac atacuri de panica. Gandesc la rece si isi continua viata, incercand sa reconstruiasca. Am vazut imaginile din timpul cutremurului. Cat de calmi sunt si cat de rezistente sunt constructiile lor! Noi faceam in pantaloni la 8,8 grade -daca mai traiam-, plus ca jumatate din blocuri se prabuseau in primele 30 de secunde. Am spus-o si pe Twitter. La 8,8 grade, din 20 de milioane ramaneam 10.

Photo via bbc.co.uk

3 comentarii la “Cutremur. In Japonia sau in Romania?”

 1. Roxyka 11 Martie 2011 at 16:54 Permalink

  10? Ce optimist esti:)) se transforma Romania in cimitir:))
  In tara noastra vine apocalipsa de cativa ani:))

 2. andreea toma 11 Martie 2011 at 18:05 Permalink

  Am remarcat si eu titlurile pompoase ce invoca apocalipsa/ sfarsitul lumii. Mana cereasca stirea asta pentru posturile de stiri. Epitetele cat mai bombastice fac totul,senzationalul se vinde…cum sa rateze ocazia?

 3. Anonymous 11 Martie 2011 at 21:32 Permalink

  promteristele? de la promter? limba romana, saraca de ea


Lasa un comentariu