Dacă la Iași și Brașov se poate, de ce nu putem avea educație juridică și la Bacău?

Vineri, 14 Septembrie 2018 | Bacau | 2 comentarii

Când spuneam că putem introduce educația juridică în liceele din Bacău fără să așteptăm să ne pice din cer aprobări sau finanțări de la minister, unii mă credeau nebun și aproape că m-au convins că nu se poate.

Totuși, uite că la Iași și la Brașov se întâmplă. Și uite așa mi-am pus în cap să pregătim terenul în următoarele luni astfel încât începând cu anul școlar viitor să avem cel puțin 5 unități de învățământ băcăuane care să ofere acest opțional elevilor lor.

Manualele le putem finanța lejer de la bugetul local, nu e o sumă uriașă, iar resursă umană bag mâna în foc că există. Să vedem acum dacă sunt și directori care să fie deschiși la idee. Dacă nu, îi convingem noi, elevii, părinții și toți ceilalți membri ai comunității locale interesați să avem cetățeni conștienți și bine pregătiți după ce ies de pe băncile școlii.

Astăzi, la Iași și Brașov, au avut loc primele ore de educație juridică formală din România, deci prevăzute în curriculum școlar și predate de profesori titulari. Acestea reprezintă un pas mare înainte după ani de zile plini de ore nonformale ținute de sute voluntari în întreaga țară: avocați, judecători, procurori, mediatori, consilieri juridici, studenți la drept.

Așadar, începând cu acest an școlar, educația juridică este materie opțională (curricumul la decizia școlii) și se va studia o oră pe săptămână la Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov și la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Detalii aici.

educatie juridica iasi

2 comentarii la “Dacă la Iași și Brașov se poate, de ce nu putem avea educație juridică și la Bacău?”

  1. Gigi 14 Septembrie 2018 at 21:02 Permalink

    sa intelegem ca pe studiile sociologice reiese ca subiectele de educatie dau cel mai bine la popor? 😀

    • Kristofer 15 Septembrie 2018 at 14:23 Permalink

      Să înțeleg că în 2010, când eram în Consiliul Elevilor și militam pentru aceleași lucruri, făceam asta datorită unor studii sociologice pentru capital politic? Să fim serioși.


Lasa un comentariu