Amantlâcurile da, nevoile din cabinetele școlare ba

Vineri, 17 Iunie 2022 | Bacau | Comenteaza

În timp ce primarul Bacăului este ocupat cu satisfacerea unor amantlâcuri pe filieră politică (prin transformarea Direcției de Asistență Socială într-o struțocămilă), cabinetele medicale școlare din Bacău duc lipsă de consumabile și de personal.

Este o realitate pe care mi-au adus-o la cunoștință elevii și părinții, pe care mi-au confirmat-o și asistenții și medicii din rețea și care este scoasă în evidență și de cifre.

În rețea sunt la ora aceasta peste 20 de posturi vacante, în timp ce cabinetele nu au mai fost aprovizionate de jumătate de an, cam de când a început să bată vântul mutării medicilor și asistenților din cabinete la Direcția de Asistență Socială, propunere criticată de toată lumea din sistem (personal, sindicate, specialiști din sănătate etc).

În loc să se gândească la țiitoarele populare, îi recomand domnului primar să își folosească timpul și energia pentru a obține întreaga sumă de 10 milioane de lei (față de cele 5 existente momentan) pentru asigurarea cheltuielilor de personal aferente medicilor, medicilor dentiști, asistenților medicali și a cheltuielilor pentru medicamente și materiale sanitare pentru baremul de dotare din cabinetele de medicină generală și dentară din unitățile sanitare de învățământ pentru anul 2022.

Procedura de “preluare a activității cabinetelor medicale școlare de către Direcția de Asistență Socială”, struțocămila primarului Viziteu care nu va avea niciodată susținerea mea, ar complica și mai mult lucrurile în lipsa asigurării personalului și a consumabilelor care lipsesc astăzi din aceste cabinete medicale școlare.

nevoi cabinete scolare viziteu

Lasa un comentariu