Delegații externe sau minivacanțe pe bani publici?

Marti, 23 Iulie 2019 | Pareri personale | 1 comentariu

Mereu m-am întrebat ce fac primarii și viceprimarii orașelor noastre când se duc în tot felul de vizite externe, la conferințe, reuniuni și schimburi de experiență. Nu, stați liniștiți, nu mă interesează ce mănâncă și “cuceresc” (cu toate că și astea ar putea fi un indicator), ci dacă se prinde ceva de ei acolo.

Văd cum este organizată circulația? Cum sunt gestionate deșeurile? Sau cât de disciplinate sunt șantierele? Sau cum festivalurile de mâncare cu camionete se fac nu în parc, ci pe o stradă-două-trei închise temporar traficului? Sau cum sunt administrate parcările și sancționați dur cei care încalcă regulile? Iar dacă le văd, de ce nu le preiau?

De exemplu, Viena, Nicosia, Bruxelles sunt doar câteva dintre orașele vizitate în interes de serviciu de primarul Cosmin Necula al Bacăului, trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Conform legii, el este obligat să ne spună, în fața Consiliului Local, măcar pentru ce a mers acolo, sub sancțiunea că suportă toate cheltuielile deplasării dacă nu își îndeplinește această obligație. Nici nu a raportat, dar nici amendat nu a fost (că prefectul și alte organe de control dorm sau sunt ocupate cu serbările câmpenești de prin județ).

Dacă tot vă plimbați pe banii noștri, deschideți ochii, băgați la cap și folosiți ceea ce vedeți în comunitatea pe care vremelnic o administrați! 🙂
Pentru multe probleme ale orașului nu trebuie inventată apa caldă, ci doar să preluăm niște modele de bună practică și să le aplicăm adaptându-le la contextul nostru local.

1 comentariu la “Delegații externe sau minivacanțe pe bani publici?”

  1. Kros 25 Iulie 2019 at 14:02 Permalink

    Nu invata nimic.De fapt cred ca sunt prea dezinteresati de tot.Stau in fruntea unor organigrame supra incarcate si nu fac nimic.Asta este peste tot in tara ,indifferent ca sunt primari PSD,PNL si care or mai fi.
    De multe ori nici nu stiu de ce sunt acolo.In parlament si in govern la fel.Dau legi si ordonante si pe urma sectorul economic se chinue sa le aplice,ca au intelesuri multiple si asa unii ajung din oameni cinstiti,penali.


Lasa un comentariu