Cei 7 deputați băcăuani care ieri au votat măcelărirea Codului de procedură penală

Marti, 19 Iunie 2018 | Bacau | 2 comentarii

Să îi ținem bine minte: ei sunt cei 7 deputați băcăuani care ieri au ridicat mâna pentru modificarea Codului de procedură penală (proiectul 373/2018), transformând România într-un rai al infractorilor. Tot ei sunt deputații care au fost pentru modificarea legilor justiției.

 • Constantin Avram (ALDE);
 • Costel Neculai Dunava (PSD);
 • Ionel Floroiu (PSD);
 • Claudiu Ilișanu (PSD);
 • Gabriel Vlase (PSD);
 • Lucian Șova (PSD);
 • Theodora Șotcan (PSD).

De asta i-au trimis băcăuanii în Parlament? Să măcelărească legile privind înfăptuirea justiției?
Să pună bețe-n roate procurorilor și să le facă viața mai ușoară infractorilor?

Câteva dintre modificările înfricoșătoare aprobate ieri:
– violatorii sau făptașii în general vor putea participa la audierea victimelor;
– flagrantul devine aproape imposibil, căci procurorii sunt obligați să informeze persoanele care sunt vizate într-un dosar de îndată ce devin suspecți (deci dispare elementul surpriză pentru prinderea infractorilor);
– persoanele achitate în primă instanță (uneori dintr-o eroare judiciară) nu mai pot fi condamnate în apel decât dacă apar probe noi între timp;
– dacă ancheta durează mai mult de un an și procurorul nu reușește să trimită făptașii în judecată în acest timp, dosarul se clasează automat;
– procurorii nu mai pot informa opinia publică despre dosarele aflate în faza de urmărire penală.
+ altele.

Așa cum am scos în evidență și pe pagina pentru monitorizarea parlamentarilor băcăuani, sunt oarecum surprins că 2 dintre cei 3 deputați băcăuani de opoziție au absentat de la vot: Ionel Palăr (PNL) și Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR), singurul deputat din Bacău ce s-a exprimat împotriva acestor modificări fiind Tudorița Lungu.

deputati bacau vot cod procedura penala

2 comentarii la “Cei 7 deputați băcăuani care ieri au votat măcelărirea Codului de procedură penală”

 1. Gigi 20 Iunie 2018 at 00:02 Permalink

  Sova, Sotcan, Avram, Vlase (ca a crescut sub Hrebe), hai ca pe astia ii mai inteleg.. Totusi, Dunava, Ilisanu, Floroiu, astia sunt tineri, ce mama naibii, o vand si pe muma lor pentru un postulet de parlamentar? Asa vor sa fie tinuti minte de copiii lor? Ei nu se gandesc in ce ipostaza isi pun odraslele prin mizeriile la care participa de voie sau de nevoie?

 2. Stan 20 Iunie 2018 at 07:24 Permalink

  Sa nu-i uitam nici pe cei care au chiulit. Ti se pare ca ei au votat impotriva? Chiar crezi ca nu le convine? La fel au procedat si cand s-au votat pensiile speciale.
  Chiar era unul care, cand candida la primarie, se lauda ca va da o declaratie notariala ca el refuza acea pensie. Ai vazut asa ceva?


Lasa un comentariu