Să deschidem ochii! 1 din 5 elevi băcăuani nu a intrat în Bacalaureat

Joi, 3 August 2017 | Bacau, stiri | 1 comentariu

Conform datelor statistice finale ale Ministerului Educației Naționale, Bacăul este județul cu cea mai mare rată de promovare a examenului de Bacalaureat din 2017. Totuși, eu am refuzat să sar în sus de bucurie dintr-un motiv destul de simplu și clar ca lumina zilei: 1 din 5 elevi înscriși în clasa a XII-a/a XIII-a nu a intrat în examen. Ca să fiu exact, 926 din 4.792 elevi.

Astfel, rata reală de promovare a “examenului maturității” în județul Bacău este, de fapt, 68%! Așadar, făcând calculele de rigoare, cam 3 din 10 elevi băcăuani nu au luat bacul. Ne place sau nu, asta e realitatea.

Important este ce facem acum cu această realitate.
Fie punem mâinile la ochi și mergem înainte, fredonând acel fals procent de aproape 85% pe care l-au scos în față toți politicienii care numai la cifre frumoase și la cules laurii se pricep, fie începem să dezbatem serios această problemă și să găsim rapid niște soluții. Eu, unul, prefer varianta numărul doi. :)

Datele le-am extras dintr-o situație pe care am cerut-o Inspectoratului Școlar Județean imediat după anunțarea rezultatelor finale.

elevi inscrisi bac bacau 2017

1 comentariu la “Să deschidem ochii! 1 din 5 elevi băcăuani nu a intrat în Bacalaureat”

  1. tipras 4 August 2017 at 09:03 Permalink

    Pt ca in 2017 elevi au fost calculati farà tva , Pune tv-aul si vei vedea ca de fapt Suma numarul este in crestere in rapport cu rezultatele la bacaloreat.😀


Lasa un comentariu