Detalii tehnice despre traseul Sud, primii 4 km de piste pentru biciclete care intră în execuție

Joi, 22 Septembrie 2022 | Bacau | Comenteaza

Prima pistă pentru biciclete gândită prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă care intră în execuție este Traseul Sud (Centru-Aeroport). Acesta se întinde pe o lungime de 4 km pe ruta Statuia lui Ștefan cel Mare – Policlinica Veche – Tic-Tac – Orizont – pasajul Letea – Narcisa – Bulevardul Republicii (până la intersecția cu strada Aeroportului).

Lucrările încep în luna octombrie, costă 14 milioane de lei (din fonduri europene în baza PMUD) și vor fi executate de o asociere de firme condusă de BVA Logistik, în baza proiectului tehnic realizat de FIP Consulting și a autorizației de construire 280/2021.

Pista pentru biciclete va fi amenajată, în funcție de segment, fie în regim de sens unic, fie pe dublu sens, va fi delimitată și marcată corespunzător din toate punctele de vedere, iar prin Pasajul Letea va beneficia de benzi transportoare pentru urcare, dotate cu sistem electric de tracțiune.

Porțiunile cu dublu sens nu vor avea mai puțin de 2,2m lățime, iar cele cu sens unic sunt prevăzute fie cu 1,2m lățime, fie cu 1,7m, în funcție de zona traversată. În ceea ce privește materialele, pentru cele amenajate pe carosabil se va folosi un strat de uzură colorat de 4 cm și vor fi despărțite de traficul auto cu o bordură, iar pentru cele amenajate independent se vor folosi 3 straturi: 15 cm fundație de balast, 5 cm nisipi, iar apoi 6 cm din pavaj ornamental (care nu este cea mai bună alegere din punctul nostru de vedere).

profil piste biciclete traseu sud

Vor fi montate 5 parcări publice pentru biciclete cu sistem de identificare utilizatori, acoperită, tip carusel, dar și 146 de rasteluri individuale pentru bicicliști.

De-a lungul traseului vor fi modernizate trotuarele (2.500 metri), vor fi amenajate spațiile verzi (3.100 metri), vor fi plantați 76 de arbori maturi și vor fi montate mai multe piese de mobilier urban: 91 de bănci, 80 de coșuri de gunoi, 8 bănci smart și 30 de piese modulare.

Voi reveni cu planșele care cuprind traseul în detaliu al acestui coridor Sud care va lega din punct de vedere ciclistic centrul de sudul orașului Bacău.

traseu sud

Lasa un comentariu