Dezbaterea pe Legea Educatiei, o pacaleala

Sambata, 2 Aprilie 2011 | Bacau, foto, Pareri personale | 15 comentarii

MECTS desfasoara in aceasta perioada un anume program intitulat “Tu faci legea de nota 10 (zece)” ce are ca scop dezbaterea, respectiv cunoasterea noii Legi a Educatiei. Vineri, sute de persoane, printre care cadre didactice, directori de scoli si elevi, s-au adunat in sala de conferinte a SC Agricola International Bacau pentru participa la o dezbatere organizata de ISJ Bacau cu privire la noul pachet legislativ.

La conferinta a participat Oana Badea, secretarul de stat in MECTS, care le-a raspuns profesorilor si elevilor la intrebari. Oficial, asta s-a intamplat. Interesant este ca in urma cu o saptamana, Inspectoratul Scolar a organizat doua sedinte, una cu dascali si directori de scoli, iar una cu elevi. In ambele a fost prezentata noua lege, perfect adevarat acest lucru, dar se pare ca s-au dat si niste directii in ceea ce priveste intrebarile ce vor fi adresate secretarului de stat la conferinta de ieri.

Mai pe sleau, dezbaterea a fost regizata. Dovezi? Fotografii cu hartiile din mainile celor din sala pe care erau scrise intrebarile, cu punct si virgula. Pun pariu ca Oana Badea habar nu avea acest lucru.



15 comentarii la “Dezbaterea pe Legea Educatiei, o pacaleala”

 1. Anonymous 2 Aprilie 2011 at 19:19 Permalink

  Un anume program se derulează prin POSDRU, pentru a corecta tendențioasa ta exprimare!Dezbaterea a avut ca scop inventarierea anumitor probleme privind, nu pachetul legislativ, dupa cum ai zis, ci Legea nr.1 /2011, în vederea întocmirii legislației secundare.Induci ca activitatea a avut si o parte neoficiala. Bineinteles ca s-au organizat intruniri cu cei care urmau sa participe. Trebuia sa stie lumea care este dimensiunea evenimentului la care participa, nu? Si intrebarile au fost formulate de către cadrele didactice, monitorizate apoi de către ISJ in vederea delimitarii intrebarile care aveau legatura cu textul legii de cele care avea legatura cu situatia personala a unor cadre didatice. Si consultati DEX-ul pentru a vedea ce acceptiuni are termenul gasca pentru a-l folosi in contexte adecvate.

 2. Anonymous 2 Aprilie 2011 at 19:51 Permalink

  Si scrie ca pozele au fost preluate de la un ziar din Bacau pentru ca tu nu aveai acreditare, deci nu aveai cum sa le faci.

 3. kristofer93 2 Aprilie 2011 at 19:57 Permalink

  Tin sa te informez ca am fost acolo si ca pozele imi apartin.

 4. Anonymous 2 Aprilie 2011 at 20:12 Permalink

  Ok, nu te contrazic, eu nu am fost

 5. Anonymous 2 Aprilie 2011 at 20:21 Permalink

  De fapt, daca fac corect o asociere ai fost in alta calitate acolo. Cred ca te recunosc!

 6. Anonymous 2 Aprilie 2011 at 20:41 Permalink

  vicepreşedinte CJE: Ghingheş Cristian (Liceul cu Program Sportiv Bacău). Asta esti tu!

 7. Anonymous 2 Aprilie 2011 at 20:48 Permalink

  Trebuia sa scrii in ce calitate ai făcut acele afirmații. Asa era de fair-play! Sau consideri ca de această calitate beneficiază articolul tău. Păcat!Pot să înțeleg de ce ai făcut asta! Poate ceva te nemulțumea! Poate nu ai văzut partea pozitivă a activității! Dar ar fi fost mai ok să fi strigat mai devreme, nu acum. Ai avut posibilitatea de a adresa o intrebare incomoda.

 8. Anonymous 2 Aprilie 2011 at 20:56 Permalink

  Am fost si eu acolo… Cu siguranta fotografiile iti apartin. Blogul tau e afiliat la Ziarul de Bacau. Ceea ce ar fi fost interesant era sa vedem o parere personala si nu una preluata. Materialul postat probabil ca te caracterizeaza- e superficial. Pentru a avea mai multa credibilitate si obiectivitate puteai sa incluzi si cateva pareri personale ale celor care au participat la dezbatere.Dar cum nu esti jurnalist ce pretentii pot avea? Si… ce cautai in acea ,,gasca'', de ce ai venit? Sau te-a fortat cineva sa vii si sa citesti o intrebare deja formulata ? Obiectivitatea relatarii tale lasa de dorit. E dreptul meu sa nu te cred. Mai ales ca abia a fost 1 aprilie. Parerea personala e ca a fost o activitate interesanta care a necesitat multa organizare, munca, implicare din partea tuturor . O sa mai vorbim cand vei organiza singur un astfel de eveniment. Promit sa vin sa-ti fac fotografii. Si chiar voi avea grija sa am si acreditare pentru a fotografia. Avea dreptate cel care a facut comentariul inantea mea. Succes pe viitor pentru ca acum … Succes si in coordonarea activitatilor liceenilor pe care ii reprezinti!

 9. CJ 3 Aprilie 2011 at 00:28 Permalink

  Nu cunosc si nu ma bag – dar sigur a fost dezbatere?

  DEZBÁTE1, dezbát, vb. III. Tranz. A discuta pe larg și adesea în contradictoriu o chestiune, o problemă etc. cu una sau mai multe persoane; a supune ceva discuției. ♦ A examina o cauză, un proces (cu participarea ambelor părți). – Dez- + bate (după fr. débattre).

 10. Anonymous 3 Aprilie 2011 at 09:40 Permalink

  nu, doar o forma de dialog

 11. Anonymous 3 Aprilie 2011 at 10:08 Permalink

  Sper ca nimeni nu va face presiuni asupra ta in ideea ca ai pleca de la CJE. Iar dacă o va face sunt sigur ca vei reusi sa iti sustii cauza. Iar daca ceva te nemultumeste mai ai timp sa scrii aici. Nimeni nu are ce sa iti faca!

 12. Anonymous 3 Aprilie 2011 at 10:46 Permalink

  1. Nimeni nu poate contesta că ar fi putut adresa o intrebare incomoda de la microfon. Acesta a circulat liber in sala.
  2. Legat de acreditare si poze iar e cam exagerata situatia. Am intrebat -ai raspuns. Inca nu facusem legatura cine esti. Nimeni nu poate contesta o poza atata timp cat ea exista. Doar ca ea transmite doar o imagine, nu o situatie.
  4. Legat de intrebari dezvolat cuvantul monitorizare. Impreuna cu prietenul jurnalist i-ati dat alte contatii si m-am gandit ca nu am folosit cel mai potrivit termen. Exemplific ce inseamna o intrebare pe marginea legii educationale – Trecerea clasei a IX- de la liceul la gimnaziu poate crea …… și ce presupune o intrebare personala – Am absolvit Spiru Haret, specializarea….si ma gandesc daca am sa fiu incadrata… A doua, dupa cum reiese nu avea deloc legatura cu tema discutiei – Tu faci legea de nota 10. Pâna la urmă trebuie admis ca dimensiunea activitatii nu putea fi calculata, anticipata nicicum avand ca unica proba libera circulatie a micofonului.

  Nu putem sa dam doar conotatii pesonale ci si sa privim din alt unghi toata situatia.
  Si pana la urma ce atata manarie – a fost doar o intrunire cu cateva intrebari si raspunsuri. . Nu s-au luat decizii de niciun fel, s-au inregistrat niste situatii ce pot fi rezolvate prin scrierea legislatiei secundare – metodologii.
  Si cea mai importanta parte – vorbesc in nume propriu, nu al unei institutii. Nu lucrez deci la ISJ Bacau!

 13. Anonymous 3 Aprilie 2011 at 11:42 Permalink

  Sunt cateva personaje mai sus care sunt imbracate in portocaliu nu? :)

 14. Anonymous 3 Aprilie 2011 at 13:29 Permalink

  Cu tot respectul pentru 'impartialii' de mai sus,ultima data cand am verificat traiam in democratie.

 15. Anonymous 4 Aprilie 2011 at 22:09 Permalink

  scuza-ma dar tu ca si membru cu functie in cadrul CSJ nu ar fi trebuit sa impiedici ca mai marii tai sa fie calcati in picioare …
  sa iti explic … tu esti cel care zici si vei zice, atat timp cat ai functia aceea si daca te vor pune sa faci acest lucru indiferent de situatie, DA la orice iti vor spune persoanele care au "pacalit" aceasta intrunire; e paradoxal sa fi impotriva sefilor fiindca mi se pare mie sau mai ai un pic si vei cadea fiindca ti-ai cam taiat craca de sub picioare:)
  ca si anonin, dar ca si sustinator al acestui blog foarte TARE astept un raspuns la intrebarea: De ce ai publicat acest articol dat fiind faptul ca in el ai decazut imaginea Ministerului Educatiei, minister pe care tu il reprezinti in randul elevilor din judetul Bacau?
  Merci!


Lasa un comentariu