Dezbaterile pentru studenți își fac loc în peisajul academic bucureștean

Duminica, 20 Octombrie 2013 | Bucuresti, Studenti | 1 comentariu

Gândul pe care l-am luat cu mine la ieșirea din Sala Stoicescu a Palatului Facultății de Drept, locul unde s-a desfășurat evenimentul despre care vă voi vorbi imediat, acesta este: studenți pasionați sau interesați de competițiile de dezbateri ar fi, oameni în măsură să organizeze evenimente de genul ăsta nu sunt greu de găsit, însă tot ceea ce lipsește este o minimă unitate între facultățile și universitățile bucureștene, plus un club de dezbateri pentru studenți.

eveniment informare dezbateri pentru studenti facultatea de drept bucuresti 2013 (1)

Marți am avut plăcerea să îl aud pe prietenul și colegul meu de generație, Andrei-Bogdan Petre, vorbindu-le studenților și elevilor din București despre dezbateri. N-a fost doar o sesiune de informare, ci și un eveniment care a prefațat Naționala de dezbateri pentru studenți, participanții la evenimentul de la Drept fiind invitați pe această cale să se înscrie la cea mai importantă competiție de debate pentru studenți din România.

Bogdan Petrea a fost și el prezent. Acesta a punctat pe blogul său motivele pentru care debate-urile sunt importante pentru tineri.

Practicarea dezbaterilor îi pregateste pe tineri să acţioneze şi să participe inteligent la viaţa socială, să investigheze şi să analizeze probleme importante ale lumii contemporane, să fie critici şi constructivi în abordările asupra unui subiect.

Evenimentul a fost organizat de ARDOR Moldova prin Andrei Bogdan Petre, în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept (ASD) – în persoana lui Alexandru Munteanu (ex-președinte CNE), cu sprijinul Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Am văzut studenți de la Teologie, ASE, Drept, Titulescu, dar și elevi de la C.N.I. Tudor Vianu. Să nu uităm de Doru Ștefănescu (Wedu – partener ARDOR) sau Romeo Moșoiu (consilier al Ministerului Educației Naționale).

Ne vedem la Slănic Moldova!

1 comentariu la “Dezbaterile pentru studenți își fac loc în peisajul academic bucureștean”

 1. Emanuel 8 Noiembrie 2013 at 18:35 Permalink

  Salut,

  Cu tot respectul fata de colegii si concurentii nostri de la ARDOR Moldova si cu respectul datorat unei persoane pe care nu o cunosti (tie, autorul acestui blog), in mod cat se poate de obiectiv o parte dintre lucruri pe care le scrii mai sus sunt doar partial adevarate (cel putin) si ele ar fi putut sa fie lamurite cu o informare mai temeinica (de exemplu folosind sursa de informare numita Adi Anton), sau

  1. In Bucuresti exista un club de dezbateri pentru studenti, care este coordonat de unii dintre cei mai buni debateri pe care i-a avut Romania vreodata (in cadrul lui activeaza de exemplu Serban Pitic si Radu Tigans, echipa care a castigat SOAS IV – Londra, a jucat finala ESL la Oxford si la Campionatul Mondial de dezbateri pentru studenti.
  Clubul se numeste ARGO Uni si a fiintat anul trecut chiar in Facultatea de Drept, deci nu era asa dificil de aflat de el.
  Sigur, poate rivalitatea infantila dintre cele 2 asoiatii de studenti de la Drept (ASD ei ELSA) a produs aceasta ‘omitere’ (clubul era in parteneriat cu ELSA)

  Nota: ARGO Uni apare pe prima pagina la un simplu Google cu “club de debate de studenti”.

  2. Competitia de la Slanic nu are cum sa fie cea mai tare competitie de studenti decat daca… ar fi singura din Romania.
  Nivelul de calitate al unei competitii de debate este dat de
  – calitatea/experienta participantilor
  – calitatea echipei de organizare/ de CA (Chief Adjudication)
  – numarul echipelor
  – dificultatea temelelor
  – Etc.

  O minima informare in acest sens ar fi putut povesti despre Bucharest Universities Debating Cup – la care participa mai multi studenti, mult mai experimentati (castigatori de premii in strainatate, fost componenti ai echipei nationale de debate a Romaniei la elevi), care are in organizare arbitri super – valorosi (arbitri care sunt principali la Europene, Oxford sau Cambridge) etc.
  Sau despre Turneul Campionilor in Dezbateri, o competitie care reuneste cele mai bune echipe de debate din Romania intr-o competitie demonstrativa.

  Respect pentru cei care organizeaza evenimente de dezbateri in Romania si pentru cei care le promoveaza. Hai insa sa fim corecti cu cititorii. Bombasticitatea nu face bine nimanui. Avem suficienta in media mainstream din Romania.

  PS:
  Esti invitatul meu pe 8 decembrie la Colegiul Lazar din Bucuresti pentru a vedea o competie de debate pentru studenti foarte buna. Hotaram apoi impreuna daca e cea mai buna.


Lasa un comentariu