Din lumea web design-ului bacauan (actualizat)

Joi, 11 Noiembrie 2010 | Bacau, internet | 17 comentarii

Update: Am primit in cursul zilei de astazi un alt mail, de aceasta data de la Very Creative, in care mi-au demonstrat faptul ca ceea ce am postat eu mai jos nu este corect. Imi cer scuze pentru neplacerile create!

Am primit aseara un mail de la o persoana care a ales sa nu-i dezvalui identitatea cu o mica poveste avand ca subiect o firma din Bacau ce se ocupa cu design-ul web si care se pare ca isi anexeaza la portofoliu site-uri care nu sunt facute de ei.


Asa numita concurenta loiala ilustrata “reprezentativ” si “exponential” de agentia bacauana de webdesign si creatie Very Creative provoaca zambete in coltul gurii si grimase chiar si unui novice in webdesign sau unui potential client mai mult sau mai putin avizat.

Cu atitudinea de “bai ma leshi ca-mi vine cash pi presh” si “eu am site-uri da-i refresh si dau verde-n nas la altii” si din ciclul “ce-i al tau e si al meu si ce-i al meu e numai al meu” prezentam Very Creative, pardon Very Deceptive.

M-am hotarat sa scriu cate ceva despre asa zisa competitie prost inteleasa de unele firme de prestari servicii din Bacau, asa cum Very Creative afiseaza cu un soi de nepasare, ca sa nu-i spunem nerusinare pe site-ul, pardon, site-urile lor, ca sunt poligloti, la sectiunea Portofoliu, cateva proiecte care nu le apartin in nici un fel ca drepturi de autor si care nici macar nu “miros” de departe a Very Creative… very lame treaba asta.

Ca sa dau si doua exemple, primul yonidrive.com, un site in araba nu are nici in clin nici in maneca cu Very Creative, codul sursa nu arata in nici un fel ca ar fi realizat de ei. Chiar vreti sa va credem cu arabii? Si al doilea, 174.121….174.122/~trustscr un site pentru o firma din strainatate – Trust Screening e realizat de … surpriza … Creative Web Ideas, care ar avea ceva in comun cu Very Creative, un cuvant.

Va dau un sfat, linistiti-va cu showcase-uri de site-uri straine doar ca sa atrageti clienti si sa-i induceti in eroare! Ati mai avut probleme cand v-ati schimbat numele in Very Creative ca erati denigrati pe forumuri si bloguri. Very bad… not very creative of you to do that!

17 comentarii la “Din lumea web design-ului bacauan (actualizat)”

 1. Anonymous 11 Noiembrie 2010 at 10:05 Permalink

  Mirifica poveste maestre, cam falsa da mirifica…

 2. Petrik 11 Noiembrie 2010 at 10:12 Permalink

  Argumentele tale sunt foarte solide, sa inteleg ca ai o mica problema cu ei?

 3. Anonymous 11 Noiembrie 2010 at 10:33 Permalink

  Deci maestre, faci reclama prietenului tau sa inteleg? Foarte mirific. O faci gresit, da te iert ca sunt bacauan.

  http://www.facebook.com/pages/Emotion7-Studio/160451560650393

 4. Anonymous 11 Noiembrie 2010 at 12:50 Permalink

  Vlad, adica domnul de la Emotion7. Daca tot ai scris aceasta "scrisoare" trebuia sa specifici si de trimiterea la psiholog pe care o ai (vorbind cat se poate de serios).

 5. Web Design - Verycreative.eu 11 Noiembrie 2010 at 12:50 Permalink

  Salut, pentru cei care nu au auzit de OUTSOURCING si pentru a demonta toate afirmatille din acest articol, va rog sa va uitati la niste proiecte facute pentru partnerii nostri CWI si se afla in lucru pe serverul VeryCreative

  http://www.verycreative.info/ovidiu/buffalo/wp/
  http://www.verycreative.info/ovidiu/spiegelberg/wp/

  si inca un site in araba:

  http://www.verycreative.info/mircea/hebrewtemplate/
  Ciudat nu?

  Cu stima,
  http://www.verycreative.ro

 6. Anonymous 11 Noiembrie 2010 at 14:15 Permalink

  Eu zic sa stergeti de la portofoliu site-urile care nu sunt facute de voi si sa nu mai incercati sa va disculpati. Stiti foarte bine ce ati patit inainte de a va numi Very Creative.

 7. Anonymous 11 Noiembrie 2010 at 14:43 Permalink

  Din punctul meu de vedere , adica cel care a facut unul din site-urile amintite, ca fost angajat la VeryCreative (invinuitul) sunt indignat de speculatiile celorlalte firme geloase pe succesul altora sau asa zisi web-designeri , treziti pe timp de criza fara portofoliu & experienta fata de concurenta si care incearca sa conceapa niste planuri prin care sa defaimeze imaginea concurentei prin manevre rautacioase sau intentii rau voitoare .
  Dovada autenticitatii (semnatura in codul sursa) o voi trimite direct lui kristofer si nu public (nu vreau sa incalc contracte de outsourcing). Pt ceilalti cititori care se intreaba despre acel copyright pe creatile altor firme este defapt vorba de outsourcing cu alte cuvinte reselleri de servicii .

 8. Crimz 11 Noiembrie 2010 at 14:53 Permalink

  Interesant..
  Culmea e ca nu am auzit niciodata de ei, cu toate ca par a avea ceva proiecte

  http://crimzprod.com/

 9. Anonymous 11 Noiembrie 2010 at 15:13 Permalink

  nicu ma numesc

  kristoffer am o rugaminte,poti te rog sa faci urmatorul lucru.cand sunt pe blogul tau si am link catre alt site ,ar fi mult mai indicat ca acel site sa se deschida in alta pagina ,sa nu fiu nevoit sa ies de pe blogul tau.

  stima.

 10. Anonymous 11 Noiembrie 2010 at 15:35 Permalink

  Deci noi, Emotion7 Studio suntem foarte surprinsi sa vedem ca aveti office si in Texas. Vreti de fapt ca potentialii clienti ai vostri sa sufere de scroll avansat pe pagina de portofoliu ? Va cunoasteti foarte bine istoria si cum ati demarat activitatea cu proiecte puse pe site care nu erau facute de voi. Iar cei care dau comentarii despre experienta, ciuda, gelozie, invidie, sa se abtina… e vorba despre concurenta loiala. Nu mai aruncati cu termeni gen outsourcing pe care nu toata lumea ii intelege ca sa va mascati lipsa de profesionalism. Ca si cuvant final – nu va mai credeti miezu, ca nu sunteti singurii care fac webdesign si nici nu se da ora exacta de la voi.

 11. Anonymous 11 Noiembrie 2010 at 15:44 Permalink

  vad ca ati actionat in consecinta si ati modificat structura la portofoliu de pe site-ul vostru. e mai bine asa, pentru toata lumea

 12. Edith 11 Noiembrie 2010 at 15:46 Permalink

  nu e araba, e limba in care scriu evreii

 13. Web Design - Verycreative.eu 11 Noiembrie 2010 at 16:38 Permalink

  Pentru a elimina si ultima urma de indoiala:

  Siteul trust screening(cel despre care se spune ca nu face parte din portofoliu) si pe serverul VeryCreative:
  http://www.verycreative.info/emi/trust/
  Toata lumea este happy?
  Cu stima,
  Verycreative.ro

 14. TranceR 11 Noiembrie 2010 at 18:31 Permalink

  Apropo prieteni…nu e araba,e ebraica.E o diferenta :)

 15. Web Design - Verycreative.eu 11 Noiembrie 2010 at 21:32 Permalink

  Multumesc kristofer93 pentru elucidarea situatiei prezentata de Emotion7 Studio.Esti un adevarat profesionist.
  Cu stima,
  VeryCreative.ro

 16. vlad 12 Noiembrie 2010 at 02:26 Permalink

  se mai intampla ;))

 17. Anonymous 21 Noiembrie 2010 at 15:22 Permalink

  Omule (la tine ma refer Vlad), las-o ca macane. Te cunoaste un Bacau pe tine.


Lasa un comentariu