Diversiune marca “barosanii din Bacau”

Sambata, 19 Ianuarie 2008 | Bacau, stiri | 6 comentarii

Zilele trecute a aparut un articol in Ziarul de Bacau cu titlul “Cartierul ANL Gheraiesti a trecut la comuna Margineni“.
In primul rand, as vrea sa spun ca in aceste case nu stau oameni simpli, adica cei care trebuiau sa benificieze de acest program ANL, ci persoane importante din oras care au diferite functii si salarii mari. Evident ca totul s-a facut cu pile si spagi.

Acum, acel cartier de case apartine comunei Margineni, pe sistemul “din orasean, taran!”. Asa cum scrie in Ziarul de Bacau, locuitorii nu sunt deranjati de acest lucru. De ce? Simplu: impozite mult mai mici, taxe mult mai mici, deci cei cu functii si cu lefe grase platesc mult mai putin.

Toata treaba este o diversiune, creata de locuitori (care castiga substantial) si de cei care conduc comuna Margineni (care castiga si ei). Singura parte “pagubita” in toata aceasta treaba este Primaria Bacau. Stati calmi, problema nu se va rezolva in scurt timp, viitorul proces se va desfasura atat de lent, incat cei care locuiesc acolo vor castiga extrem de mult, platind mai putin.

De-acum inainte, cei care stau in cartierul de case ANL de la Gheraiesti, sunt obligati sa treaca pe la politie si sa isi schimbe adresa din buletin in care va scrie asa: Domiciliul: satul Plochis, com. Margineni, jud. Bacau.
Felicitari celor care au reusit un asemena tun. Va imaginati ce inseamna ca un teren intravilan sau devina extravilan? Auleu…

Tot cei care o duc bine, sunt platiti bine si au functii scapa de impozite si taxe mari, pe cand muritorii de rand platesc o groaza de bani!

6 comentarii la “Diversiune marca “barosanii din Bacau””

 1. Crusher 19 Ianuarie 2008 at 15:06 Permalink

  Asa ceva se intampla peste tot kristofer, nu doar la tine in oras. As indrazni sa spun ca in Bucuresti este cel mai rau, nu de alta dar nu aici avem cea mai mare pondere de parlamentar-corupt-bastan-hot-“afacerist” pe metru patrat?

  Intotdeauna or sa existe smecheri si fraieri (asta pana cand nu li se infunda si lor).

 2. Grupa 1408 20 Ianuarie 2008 at 01:22 Permalink

  Ma mir ca la post-ul asta nu ad iar nu stiu cate mesaje de amenintare,peste tot e asa..da-i in mtii masii.

 3. Anonymous 21 Ianuarie 2008 at 20:12 Permalink

  Daca terenul a trecut de la oras la comuna asta nu inseamna ca a trecut in extravilan!!!
  orice sat, comuna are si teren intravilan( teren pentru constructii).
  Te rog sa te mai documentezi inainte de a scoate asemenea perle pentru ca e pacat de cate ai scris pana acum sa dai deodata cu batul in balta ca acum.
  Si sa stii ca tun e sa treci terenul din extravilan in intravilan si nu invers!!!
  Succes in continuare!

 4. Anonymous 22 Ianuarie 2008 at 14:00 Permalink

  Cam asa e Mr. Kristofer… esti pe langa problema! Faza pe care tu chiar nu o cunosti este ca nu s-a inghesuit nimeni sa cumpere porcariile alea de case. Nu ai cum sa stii pt ca erai in fasa cand s-au facut contractele. Totusi, esti cam pueril de multe ori…ar fi bine sa mai inveti si mai apoi sa te manifesti

 5. Anonymous 26 Ianuarie 2008 at 10:56 Permalink

  Cam cat de prost trebuie sa fie un om care sa scrie ce-ai scris tu? Cam cat? Cum spunea cineva inainte…intravilan si extravilan sunt termeni care descriu situatia terenului indiferent unde se afla! Si daca este pe Ceahlau, la cabana Dochia, terenul este in intravilan. Nu se poate construi in extravilan, IDIOT! Te mai intreb inca o data: CAM CAT DE PROST…?

 6. Anonymous 27 Ianuarie 2008 at 11:22 Permalink

  Si inca ceva, geniule… terenul de acolo este in proprietatea statului. Cei care au case au doar drept de folosinta asupra terenului pe durata de viata a cladirii. Atat!
  Pe de alta parte, ce smecherie crezi ca este ca in loc de 200-250 de lei impozit pe an, sa plateasca numai 50. De ce as da eu spaga ca sa-mi reduc cheltuielile cu 20 de lei pe luna???? Numai schimbarea actelor ca urmare a acestei modificari de adresa costa in jur 150 de lei de persoana, adik cam 300-350 de lei pentru o familie ca sa nu mai punem la socoteala timpul pierdut! Nu prea mai pare o smecherie, nu?
  Incearca sa filtrezi lectura din ziare. Ne ajung ziaristii care scriu tampenii, nu trebuie sa le mai transmiti si tu prin blog. Sincer, am avut contract pentru o casa din aia si am renuntat. Nu e nici o combinatie sa stai in panaramele alea…


Lasa un comentariu