Doi din trei tineri au intenția de a vota la europarlamentarele din 2014. Să sperăm că o vor și face, nu?

Luni, 27 Mai 2013 | stiri | Comenteaza

Conform unui sondaj recent al Comisiei Europene, 64% din tinerii europeni intenționează să voteze la alegerile parlamentare europene din 2014. Anul viitor, pe vremea asta ne vom vota reprezentanții în Parlamentul European. E bine că tinerii doresc să participe la viața democratică a construcției europene, însă vreau să cred că nu e doar o dorința, ci un lucru care se va materializa.

Alegerile parlamentare europene sunt foarte importante, poate la fel de importante ca alegerile legislative. De ce să mergem la vot în mai 2014?

Pentru că deciziile luate acolo, la nivel european, ne privesc în mod direct, pentru că democrația nu poate funcționa corect dacă nu ne implicăm, pentru că tineretul trebuie să devină un segment care să fie luat în seamă în cel mai serios mod de partide și politicieni, pentru că… lista poate continua.

tineri la vot in bacau, romania

Două treimi prezență la vot în rândul tinerilor ar fi ceva fantastic. Mi-e greu să cred că se va întâmpla asta, însă asta nu înseamnă că trebuie să stăm cu mâinile în sân. Convingeți-vă colegii, prietenii, rudele că votul lor este important!

Sondajul a fost dat publicității ieri, în mijlocul Săptămânii europeane a tineretului. În România, European Youth Week 2013 este marcată prin conferințe, expoziții de fotografie, seminarii internaționale, evenimente stradale, etc. 500, acesta este numărul evenimentelor ce au loc în săptămâna 27 mai – 2 iunie 2013 în toată țara, sub coordonarea ANPCDEFP.

Că tot suntem la capitolul tineret, Ministerul Tineretului și Sportului prevede finalizarea “Strategiei în domeniul Tineretului” pentru luna viitoare.

eu-youth-week-2013

Lasa un comentariu