Doua programe educationale judetene

Joi, 17 Martie 2011 | Bacau, stiri | Comenteaza

Primul. Decontarea biletului de transport la inceputul si finalizarea studiilor si a asigurarii medicale pe toata durata bursei, pentru tinerii studenti din judetul Bacau care studiaza in strainatate.

Anul trecut Consiliul Judetean a facut decontari pentru 15 studenti in valoare totala de 13 000 ron. In 2011 au fost aprobate deja 3 dosare, alte 3 fiind in evaluare. Programul are un buget mult mai mare, prin urmare se cauta aplicanti, ca sa zic asa.

Al doilea va incepe in toamna anului 2011 si consta in refacerea livezilor de pe langa scolile din mediul rural. Proiectul are doua tinte:

  • imbunatatirea consideraba a patrimoniul pomicol;
  • accentuarea laturei educative prin responsabilizarea copiilor cu privire la protejarea mediului inconjurator.

Programul prevede ca la fiecare şcoală din mediul rural să fie identificate locurile pe care s-au aflat livezi şi să fie refacute. Fiecărui elev din clasele I – VIII i se va încredinţa un puiet de pom fructifer, pe care îl va planta şi de care va avea grijă de-a lungul timpului. Programul judetean de refacere a plantatiilor de pomi fructiferi la toate scolile din mediul rural este initiat de Consiliul Judetean Bacau si va fi derulat in parteneriat cu autoritatile administratiei publice locale din judetul Bacau si cu institutiile de invatamint. SURSA CSJBacau.ro

Pana pe 7 aprilie 2011 se cauta un nume pentru program. Va puteti trimite sugestiile referitoare la denumirea programului, dar si la formatul acestui proiect pe adresa de mail a Administratorului Public al Judetului, Catalin Dociu.

Lasa un comentariu