Două texte, o țară

Joi, 9 Ianuarie 2014 | internet | Comenteaza

Trebuie să le citiți! Sunt două articole pe care le-am savurat aseară și pe care vi le recomand cu cea mai mare căldură. Sunt despre noi, despre România, despre lucrurile care ne trag în jos. Despre noi și cum ne tragem singuri preșul de sub picioare.

Orice popor are eroi și trădători, tâmpiți și genii, leneși și harnici, sfinți și haimanale. Orice stat are rufe murdare și scheleți în dulap. A scoate la aerisit aceste zdrențe poate fi un exercițiu purgatoriu, cu condiția să se desfășoare scurt și la obiect. Dar a le scutura zilnic prin fața casei nu face decât să coboare standardele de caracter pentru generațiile care vin. Arată-i copilului super-eroi și va vrea să devină super-erou. Spune-i zilnic că va sfârși un bețiv ca ta-său și așa se va întâmpla.

Arma secretă a României – Tedoo.ro

Din instituții care strîngeau oamenii laolaltă în fața unei cutii magice, televiziunile au ajuns, prin voința patronilor, anexe de partid. Sînt și ziare poziționate astfel, dar am senzația că posturile TV au fondat norma neagră a profesiei. Desigur că există și canale neaservite, dar pare că vocea și realizările lor nu ajung la public.

Ideea care durează de 90 de ani – Tolo.ro

beresti tazlau bacau

Lasa un comentariu