Draga Mozilla,

Joi, 10 Februarie 2011 | internet, Pareri personale | 9 comentarii

Iti trimit aceasta scrisoare in contextul in care stiu ca lucrezi la o noua versiune a browser-ului Firefox. Ii zici 4 pentru ca tu crezi ca ii bagi o gramada de chestii noi si ca reinventezi roata. Pana la urma e tot un browser si ceea ce vreau eu de la acesta este sa nu imi mai manance o tona de MB RAM si sa nu-mi mai faca stres pe HDD.

Marturisesc ca am un calculator destul de puternic, dar browser-ul tau e fomist. Eu ii dau resurse in prostie, dar el mai vrea. Sa nu te superi, dar de mai multe ori mi-am bagat picioarele in “vulpea” voastra si am incercat Chrome si IE8. Alea m-au dezamagit. Nici Chrome, nici IE8 nu au add-on-uri suficiente sau macar ceva de genul Echofon pentru Twitter. Ai noroc, dar ar fi bine sa faci un browser care sa nu se mai blocheze, mai ales atunci cand vreau sa vad un videoclip in HD.

Am aruncat o privire pe pagina Firefox 4 beta si noul design arata bine. Diagramele facute de tine arata ca v4 e de 3 ori mai rapid decat browser-ul pe care il folosesc acum. N-ar fi rau sa fie asa.

De asemenea, e ok ca pot naviga printre taburile deschise cu ajutorul adress bar-ului, e foarte util acel Firefox account pentru sincronizarea bookmarks-urilor si parolelor (apropo, pacat ca nu aveti aplicatie pt iOS) si sunt bucuros ca printre functii se numara WebM, the new Java Script, WebGL 3D Graphics, fast scrolling, CSS3, web console, full hardware acceleration, suport multi-touch, font-uri noi, crash prtection, JetPack SDK, XPCOM, etc, etc.

Dar nu uita o chestie. Eu am ramas cu impresia ca vulpea ta e fomista si ca vrea RAM ca nesimtita. Fa-ma sa-mi schimb parerea!

9 comentarii la “Draga Mozilla,”

 1. Anonymous 10 Februarie 2011 at 15:26 Permalink

  Dar de Opera ai auzit?

 2. Robertworld 10 Februarie 2011 at 16:05 Permalink

  Testez si eu de cateva zile F4 Beta, dar la mine merge mai prost decat versiunea veche…pe site la ei scrie ca imbunatateste viteza, dar eu nu vad nici aici vreun plus 😐
  Daca pe Chrome am avea aceleasi posibilitati de configurare cred ca ar deveni browser-ul nr1 din istorie: viteza de exceptie + securitate. Google e google !

 3. Anonymous 11 Februarie 2011 at 19:44 Permalink

  Firefox 4 beta 11, merge fara probleme la mine, win 7 x64. Persista "problema" ca mananca prea mult ram…insa, in zilele noastre ramii sunt ieftini, deci nu constituie o problema asa de mare. Macar sa pape el 400 mb si sa mearga extraordinar de bine..sa vdm. Momentan sunt multumit de ff4, sg problema e ca nu merge (inca) gmail manager.

 4. vLad 11 Februarie 2011 at 21:21 Permalink

  da papa de rupe :)
  mie mi-a luat si 700 mb din ram :))

 5. Anonymous 12 Februarie 2011 at 11:05 Permalink

  poti sa iti pui in chrome tot ce are si mozilla a si cauta pe youtube how to speed up mozilla nu vei fi dezamagit

 6. smokes 12 Februarie 2011 at 20:44 Permalink

  chrome avea functiile celea de un an și ceva o_O

  e cel mai rapid și secur browser (datărită sandbox-ului)

  plus ți-l configurezi singur (about:labs, about:plugins etc)

  nu-nțeleg cum alții încă mai stau pe firefox/opera dacă ei deabia încep să preia funcțiile Chrome-ului (one tab = one process, sandbox etc) deabia acuma..
  Chrome le are de ani.. plus se rezvoltă cu viteza luminii..

  foarte rapid și la nivel înalt.. au făcut în 2 ani cît alții n-au făcut în 4-5

 7. Anonymous 13 Februarie 2011 at 13:18 Permalink

  "Chrome le are de ani"

  Chrome nu prea are ani multi in spate…stai jos..habar nu ai

 8. Alex 14 Februarie 2011 at 07:35 Permalink

  @smokes. Mai băitane, Firefox e Firefox, papa bine pentru ca inca nu a fost bine optimizat, si inca e stadiul BETA. Si tot ce spui tu acolo e o mare prostie, Firefox suporta add-on de foarte mult timp deasemeni si one tab=one process si ce prostii mai spui tu. Chrome are 2 ani, pe cand restul au in spate un trecut foarte vast. Firefox, Opera, IE.

 9. Anonymous 14 Februarie 2011 at 09:43 Permalink

  am in vedere de un an si ceva =) ( are 2 in total)

  chiar de la inceput avea chestia cu 1 tab = 1 procesor


Lasa un comentariu