Dragoș Benea și Sorin Umbrărescu, pe lista neagră a candidaților la alegerile europarlamentare

Marti, 21 Mai 2019 | Bacau, Politica | 2 comentarii

Ca la fiecare rând de alegeri din 2004 încoace, Alianța pentru o Românie Curată a analizat trecutul celor care ne cer voturile și a publicat lista integrității candidaților la alegerile europarlamentare care vor avea loc duminică. Au fost luați la puricat 86 de candidați, 3 dintre aceștia fiind din Bacău: Dragoș Benea (PSD), Sorin Umbrărescu (ALDE) și Geanina Pușcașu (PRO România).

Criteriile au fost câteva și clare: profit necuvenit (unde intră și abonamentul la contracte cu statul) ori averea neconcordantă cu sursele transparente de venit, parcursul academic (aviz plagiatorilor), trimiterile în judecată pentru corupție sau alte fapte penale, nepotism, traseism, atitudinea față de minorități, dar și cireașa de pe tort: autonomia față de serviciile secrete (un derivat modern al colaborării cu Securitatea).

Astfel, pe criteriile avute în vedere de România Curată, Dragoș Benea, senator prezent pe loc eligibil pe lista PSD, ocupă un loc fruntaș pe lista neagră a candidaților la europarlamentare. Motivele menționate în analiză:

 • este apropiat firmei Branpis, care a obținut de-a lungul ultimilor 10 ani zeci de contracte în primăriile din jud. Bacău. Unul dintre acționarii Branpis, Dan Brîndușoiu, este soțul unei foste consiliere a lui Dragoș Benea. Brîndușoiu și un fost acționar al Branpis, Răzvan Găină, au fost asociați cu partenera lui Benea în societatea Trevi SRL;
 • este absolvent al Colegiului Național de Apărare;
 • a susținut Referendumul pentru Familie.

Tot pe listea neagră îl găsim pe notarul Sorin Umbrărescu (ALDE), care oricum nu va ajunge la Bruxelles ca membru al Parlamentului European, dar trebuie să știți despre el că e traseist: a fost membru în PDL, în Forța Civică și acum e la ALDE.

dragos benea umbrarescu sorin

Așadar, mare grijă pe cine puneți ștampila. Apelul meu îl știți deja și nu poate fi mai categoric de atât: duminică viitoare i-o servim lui Dragoș Benea: cel mai mic scor al PSD Bacău din ultimii 20 de ani!

P.S.: O figură mai puțin cunoscută din Bacău este Geanina Pușcașu, devenită apropiată fostului Victor Ponta, care la aceste alegeri apare pe locul 5 pe lista PRO România. Aceasta nu încalcă criteriile de integritate pe dovezile existente în spațiul public.

Situația integrală a candidaților de la aceste alegeri europarlamentare o puteți vedea pe România Curată!

2 comentarii la “Dragoș Benea și Sorin Umbrărescu, pe lista neagră a candidaților la alegerile europarlamentare”

 1. Kros 23 Mai 2019 at 09:30 Permalink

  Stai !Cum sa fie apropiat de Branpis? Gaina este liberal.Brandusoiu la fel.Daca a sustinut familia traditionala este o problema? Gresesti.Nu spuneati ca este optiunea fiecaruia?
  Inseamna ca dezinformati si nu este chiar bine pentru un tinar de viitor.

  • IonutS 24 Mai 2019 at 23:35 Permalink

   Actuala soție a lui Brandusoiu lucra in CJ cu mult înainte ca ea sa se cunoască cu Brandusoiu. Dar asta a-a mai spus însă se pare ca nu vrei sa ții cont de adevar.
   Iar faza cu referendumul…. m-a scuzi … pai de-acuma hai mai bine sa zicem ca e pe lista neagră pentru ca e PSD-Iat și gata. Restul nu mai contează


Lasa un comentariu