Drept la replica privind Cupa Intercasa

Joi, 9 Decembrie 2010 | Bacau, Pareri personale | Comenteaza

Avand in vedere ca am facut in articolul “Superprostie la Supercupa Intercasa” cateva remarci care ii privesc in mod direct pe organizatorii competitiei, ma simt nevoit sa le acord acestora un drept la replica. L-am primit aseara, pe mail.

ULTIMUL DREPT LA REPLICĂ
În ultimele zile, multe informaţii eronate au apărut în presa băcăuană. Pornind de la acestea, pe câteva bloguri au fost postate materiale ce conţin opinii eronate.

Ca urmare, dorim să aducem câteva precizări, bazate integral pe documente oficiale, pentru corecta informare a opiniei publice.

– Hotărârea Consiliului Local Bacău nr. 353/29.X.2010 prevede, la art. 1: „Se aprobă participarea municipiului Bacău, în calitate de partener pentru susţinerea Clubului Sportiv «Ştiinţa» Bacău în organizarea Supercupei României Intercasa la Badminton, ediţia a II-a, ce se va desfăşura în perioada 3 – 5 decembrie 2010 la Sala Orizont din Bacău şi alocarea sumei de 15.000 lei de la bugetul local ca sprijin financiar pentru asigurarea suportului logistic şi organizatoric al acestei competiţii sportive”. Adresa nr. 347/14.X.2010 a Clubului Sportiv Ştiinţa Bacău înaintată Primăriei Bacău precizează: „Organizatorii turneului sunt Clubul Sportiv Ştiinţa Bacău şi Direcţia pentru Sport a Judeţului Bacău, cu sprijinul financiar al firmelor Intercasa şi Fast Distribution din Bacău”.

– Legea nr. 34/13.III.2009 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, art. 13 (5) şi art. 55 (4) se referă exclusiv la „competiţiile sportive oficiale pe ramuri de sport”. Evenimentul de la Bacău nu a fost o competiţie sportivă oficială în sensul legii. Adică nu un turneu open, ci unul cu participare doar pe bază de invitaţii, fără acumulare de puncte în clasamentul federaţiei de specialitate.

Aşadar, Clubul Sportiv Ştiinţa Bacău, în calitate de organizator, a respectat în totalitate prevederile legale în vigoare la data desfăşurării competiţiei.

În niciun caz firmele care au acordat sprijinul financiar, Intercasa şi Fast Distribution, nu pot fi acuzate de nereguli organizatorice.

Precizăm că acesta este ultimul nostru drept la replică. Sperăm că opinia publică va avea posibilitatea să cunoască toate acestea, prin publicarea integrală a documentului în toate mijloacele de informare care au difuzat sau postat materiale despre presupuse lipsuri în organizarea Supercupei României Intercasa la badminton. Nu dorim să apelăm la alte mijloace pentru a aduce adevărul la cunoştinţa publicului.

Cosmin Chiribău, INTERCASA
Cezar Ţibu, FAST DISTRIBUTION

Nu pot sa ma abtin de la cateva comentarii. Cum poti spune ca o opinie este eronata? Prin definitie, opinia este un punct de vedere particular. Eu nu am dat un verdict, ci mi-am spus punctul de vedere si chiar nu cred ca am comis vreo greseala. Totusi, multumim pentru faptul ca ni s-a confirmat ca blogosfera bacauana este influenta. La mai multe “intercase”!

Lasa un comentariu