Facem și noi ceva cu drumul Bacău – Onești?

Sambata, 5 Septembrie 2015 | Bacau | 2 comentarii

Dacă pentru podul de 5 metri de la Gârleni (de pe drumul spre Piatra Neamț) a fost nevoie de 3-4 ani pentru a fi reparat, iar la podul de la Oituz, în ciuda promisiunilor făcute anul trecut de liderii PSD, se stă la coadă de ani buni chiar și un sfert de oră, nu vreau să-mi imaginez cât va dura să se reabiliteze drumul Bacău – Onești. L-am parcurs de câteva ori vara asta și e jale!

Două drumuri europene avem în județul Bacău: E85, care încă arată excelent la aproape 15 de ani de la asfaltare (mulțumim, Umbrărescu), respectiv E574, plin de gropi și denivelări care te aruncă de nu știi ce-i cu tine chiar și la 60-70 de kilometri pe oră. Cei care îl parcurgeți știți prea bine despre ce vorbesc.

Drumul care ne duce spre vest este foarte important mai ales pentru miile de băcăuani ce fac naveta zilnic între localități. Teoretic ar trebui să fie important și din punct de vedere turistic deoarece toți moldovenii care doresc să ajungă la Slănic Moldova, unde iarna trecută a fost deschisă Pârtia Nemira, sunt nevoiți să își rupă mașina între Bacău și Onești.

bacau onesti drum e574-2

Modernizarea legăturii rutiere dintre Bacău, Onești și Brașov nu a fost o prioritate nici pentru cabinetele lui Boc, nici pentru Guvernul Ponta. Există un proiect aprobat care zace prin sertarele Ministerului Transporturilor, însă acesta n-a primit finanțare. Ce mă enervează cel mai tare e că niciun lider politic băcăuan nu a încercat să aducă pe agenda publică acest proiect și să ceară finanțare pentru el.

În schimb, au furat cu toții curent mai întâi cu autostrada Bacău – Brașov, de altfel garantată de Victor Ponta la alegerile europarlamentare, ca mai apoi să se răzgândească și să promită la prezidențiale măcar un drum expres, girat de Viorel Hrebenciuc la acel blogmeet care a avut loc cu două zile înainte de a fi dus la DNA Brașov. Ironia sorții, boss!

hrebenciuc-intalnire-bloggeri-bacau-1

Drumul Bacău – Brașov apare în Master Planul de Transport atât ca autostradă, cât și ca drum expres, însă nu ca prioritate. Dacă vom continua așa, ne vom tot rupe mașinile chiar și pe drumurile europene din județ, politicienii o să meargă în continuare pe burtă cu vrăjeli precum “Victor Ponta se ține de cuvânt” ca să nu deranjeze împărăția de la București, chiar dacă ei aduc partidului o căruță de voturi, iar singurele lucruri cu care ne vom alege sunt niște borduri de care nu are nimeni nevoie.

Vă las cu fotografiile pe care le-am făcut zilele trecute între Bacău și Onești.

bacau onesti drum e574-5

bacau onesti drum e574-4

bacau onesti drum e574-3

bacau onesti drum e574-1

2 comentarii la “Facem și noi ceva cu drumul Bacău – Onești?”

  1. Mihai 6 Septembrie 2015 at 12:54 Permalink

    Din poze nu arata chiar asa de rau. Dar tu stii mai bine cum te simti in masina, cum se simt si ceilalti mii de oamenii care merg pe el in fiecare zi. O sa fie greu insa sa rezolve ceva caci pe cat e de important, pe atat de neprioritar este.

  2. Andrei 6 Septembrie 2015 at 14:34 Permalink

    Nici E85 nu mai arata asa bine. Daca ai fost recent spre Suceava,ai vazut ca a inceput sa aiba gropi. In cartierul Serbanesti sunt gropi la fiecare 15 metri.


Lasa un comentariu