Educația civică e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire

Miercuri, 18 Septembrie 2013 | Pareri personale | 12 comentarii

Nu știu ce e mai grav: că Traian Băsescu are 7% în sondaje sau că programele școlare includ cel puțin 3 ani de educație civică și absolvenții de liceu nu cunosc diferența dintre Prefectură și Consiliul Județean?

Conform Barometrului de opinie Avangarde pe luna septembrie 2013, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 7% dintre români ar vota cu actualul președinte al României.

Acești 7% fie nu sunt la curent cu realitățile politice și astfel habar n-au că Traian Băsescu se află la al doilea mandat, fie nu cunosc Constituția României. Articolul 81 alineatul 4 prevede că nicio persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate.

Pe de altă parte, cum poți să îi ceri unui copil de 10-11 ani să înțeleagă, în clasa a IV-a, drepturile omului, modul în care sunt structurate comunitatea locală, poporul și comunitatea internațională, respectiv care sunt și ce fac instituțiile democratice ale statului român? Dacă nu mă credeți, aveți aici programa școala pentru clasa a IV-a.

PS: Corneliu Vadim Tudor, de-acum preferatul tabloidelor, 5%?

traian basescu sondaje 7 doua mandate

12 comentarii la “Educația civică e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire”

 1. Vlad 19 Septembrie 2013 at 12:42 Permalink

  Avangarde e fostul insomar, care venea cu sondaje false de fiecare data.

  Sondajul e mincinos. Crin antonescu nu o sa fie niciodata pe primul loc in sondaje. Oricine il va invinge pe adormitu’ in “finala”. Mugur isarescu nu are doar 4%, ci se bate pe primul loc in sondaje, dar pacat ca nu participa.
  Sorin oprescu nu are 4%, ci mult mai mult.

  Orice om isi poate da seama ca acest sondaj e mincinos.
  Sondajul asta se apropie cat de cat de adevar, dar tot nu am incredere in sondaje.
  http://adevarul.ro/news/politica/sondaj-csop-pontalider-incredre-antonescu-ajuns-umar-umar-basescu-1_522c5f55c7b855ff565c6db8/index.html

  Ponta a mai pierdut cateva procente dupa scandalul rosia montana si cele 2 personalitati. Mugur isarescu a ajuns pe primul loc.

 2. Bogdan (LaObiect.com) 19 Septembrie 2013 at 20:51 Permalink

  Antonescu peste Ponta? hm …

 3. Nedelcu Adrian 20 Septembrie 2013 at 21:20 Permalink

  Ştii ce e mai grav? Primul lucru ar fi faptul că într-o asemenea situaţie socială, în care nemulţumirile faţa de guvern şi clasa politică sunt manifestate făţis, apare exact la fix un sondaj în care se arată că românii îi preferă exact pe cine? Pe ăia pe care îi huleşte.
  A doua chestie e că pe primele două locuri sunt regizorii unei lovituri de stat eşuate, încercare ce nu a fost privită cu ochi buni de către lumea occidentală, mai democratică decât România.
  A treia chestie gravă e că tu stai şi faci propagandă socialistă când ar trebui să ştii cum stau de fapt lucrurile. Asta dă dovadă de lipsă de educaţie civică şi de maturitate politică.
  Sondajul se vede clar că a fost comandat de alianţa imposibilă şi în mod sigur cine plăteşte ăla comandă.

  • Kristofer 20 Septembrie 2013 at 21:42 Permalink

   Alianța imposibilă?

   • Nedelcu Adrian 20 Septembrie 2013 at 22:41 Permalink

    Întrebarea ta dă dovadă de maturitatea politică şi de înţelegerea ideologiilor politice. Alianţa imposibilă pentru mine – şi în mod sigur şi pentru alţii, reprezintă monstrul ăla pe care îl susţii şi care se găseşte la puterea. USL – Uniunea Social Liberală, formată din PSD – Partidul SOCIAL-DEMOCRAT şi Partidul NAŢIONAL LIBERAL. Dacă ai fi avut minime cunoştinţe de ideologie, doctrină politică ţi-ai fi dat singur răspunsul la întrebarea ta. Dar, cum nu-mi place să te las în ceaţă, îţi enumerez principiile de bază ale doctrinei liberale:
    * libertatea individuală
    * proprietatea privată
    * responsabilitatea individuală
    * egalitatea în faţa legii.
    Acestea ar fi principiile de bază ale doctrinei liberale. Dar vorbim de liberalismul trecut, nu actual.Zic nu actual deoarece liberalii actuali sunt doar nişte fripturişti şi oportunişti. Ca majoritatea politicienilor.
    Ca idee, dacă Brătianu ar mai fi fost în viaţă, cred că şi-ar trage singur un glonţ văzând actualii liberali.
    Acum pune faţă-n faţă doctrina social-democrat cu cea liberală. De fapt nu prea ai ce pune faţă-n faţă. Social democraţia ar fi socialismul vechi (Republica Socialistă România – mai pe şleau comunism) actualizat. Deci e ca şi cum ai confrunta comunismul cu liberalismul. Două chestii total opuse.
    De aici şi alianţa imposibilă.
    Nu mă reţin un om cu şcoli multe, dar am destul de mult bun şimţ, destulă educaţie civică şi mult discernământ. Şi în mod sigur nu mă fac influenţat de vorbe frumoase spuse de hoţi.

    • Kristofer 21 Septembrie 2013 at 01:56 Permalink

     Da? Si coalitiile din Germania intre SPD si CDU cum ti le explici? Personal consider ca dezbaterea doctrinara poate si are voie sa pice atunci cand incepe sa fie vorba despre stabilitatea unui intreg sistem.

     Te rog, nu ma invata doctrina, ca o stiu bine. Si le cunosc si pe celelalte, ceea ce mi se pare absolut normal si obligatoriu pentru un om care vrea sa faca politica.

     Aici vorbesti cu mine, nu cu un hot. N-am pretentia sa te conving si nici macar sa te influentez. Ci sa am cu tine o dezbatere pe argumente.

     • Rares 4 Octombrie 2013 at 15:24 Permalink

      Fara pic de rautate, daca vrei sa faci politica, renunta la “personal consider”. E obositor sa tot auzi un pleonasm de genul doar de dragul de a mai scoate un cuvant

 4. Nedelcu Adrian 21 Septembrie 2013 at 08:37 Permalink

  Acuza de hoţie nu era pentru tine ci pentru cei cărora tu le faci propagandă. Dar oricum e bine de ştiut că am atins o coardă sensibilă. Şi da-mi voie să pun sub semnul întrebări i dorinţa ta de a face politică deoarece până acum nu am văzut decât articole politice comandate sau de propagandă.
  Acum…nu poţi compara mediul politic german cu cel român deoarece diferenţa dintre cele două este imensă începând cu o chestie simplă, de bază dar foarte importantă: onoarea.
  Apoi social democraţii germani nu sunt mutanti cum sunt social democraţii români. Ultimii au schimbat doar blana însă năravul a rămas acelaşi.La fel şi cu degeneratii liberali.
  Oricum se vede că eşti pe strada cea bună în politică: continui să eviţi să dai răspunsuri la problemele discuţiei şi să iei totul ca pe un atac la persoană…exact precum mentorii tăi.
  Apropos de mentori.Cum comentezi prestaţia prea-iubitului Ponta la emisiunea lui Guran?

 5. Nedelcu Adrian 21 Septembrie 2013 at 12:12 Permalink

  Sunt bucuros că vroiai un dialog pe argumente.Credeam că am eu o problemă de percepţie deoarece văd răspunsuri scurte şi evazive.

 6. Nedelcu Adrian 23 Septembrie 2013 at 20:56 Permalink

  Deci…dialogăm sau încă nu ţi-a venit fiţuica aprobată de Cosmin Necula? 😀


Lasa un comentariu