Elegant, cu datorii în Noul An

Miercuri, 2 Ianuarie 2013 | Bacau, foto | 11 comentarii

Municipalitatea băcăuană a intrat cu datorii în 2013. Datorii față de noi, cetățenii, care plătim taxe și impozite și care avem minima pretenție să beneficiem de străzi și parcări curate, fără munți de zăpadă. Și de trotuare pe care să pășim fără să ne rupem gâtul.

La rândul ei, și Primăria are datornicii săi: operatorii de servicii care încasează o groază de bani pentru greaua misiune de a deszăpezi străzile.

O fi chiar atât de greu, fiind plătit pentru asta și având toate mijloacele la dispoziție, să pui la treabă câteva basculante și escavatoare, astfel încât să duci grămezile de zăpadă de pe carosabil undeva la marginea orașului?

strazi inzapezite in bacau - 2

strazi inzapezite in bacau - 1

strazi inzapezite in bacau 3

11 comentarii la “Elegant, cu datorii în Noul An”

 1. Bogdan (LaObiect.com) 2 Ianuarie 2013 at 15:04 Permalink

  Depinde ce intelegi tu prin marginea orasului, ca firma care a castigat contractul intelege sa depoziteze zapada in Parcul Olimpic.

  • Kristofer 2 Ianuarie 2013 at 15:08 Permalink

   E bine si asa, nu-i bai. Numai sa n-o mai vad pe carosabil si prin parcarile din oras!

 2. dan 2 Ianuarie 2013 at 21:19 Permalink

  ai idee cat a costat pana acum deszapezirea?
  sau cata zapada s-a transportat pana acum la depozitele de la Stadion, insula, Selgross si Aeroport? Iti spun eu: 20000 tone

  Problema mare cu trotuarele este lipsa ACUTA a personalului. Sunt 120 oameni care ar trebui sa deszapezeasca trotuarele de pe raza orasului si deasemenea sa faca si salubrizarea orasului. Cum ai manageria tu situatia asta in conditiile in care salariile lor sunt de 600RON/luna si nu ai voie sa faci angajari?

 3. dan 2 Ianuarie 2013 at 21:52 Permalink

  OK atunci :)

 4. mihai30 3 Ianuarie 2013 at 08:28 Permalink

  Domnu’ Dan, cati din cei 120 de oameni sunt in prezent angajati? Din ce relatezi, rezulta ambiguu ca ori sunt 120 de angajati care ar trebui sa dezapezeasca ( daca da, nu vad ce ii opreste), sau partea cu salariile de 600ron- ca idee asta este salariul minim pentru un absolvent de Administratie Publica, dvs aveti si in prezent personal care incaseaza un asemenea venit, in concluzie nu mi se pare normal sa pui problema ca un necalificat sa faca pretentii pentru 600ron, atat timp cat asta e salariul de incadrare pentru studii superioare ( asta ca tot folosim cuvinte gen “manageriat” pai un manager adevarat nu se plange ca i se pare lui ca e mic salariul pentru angajat si gata a gasit scuza ca nu isi face treaba, rolul lui e sa gaseasca omul potrivit pentru banii aia, asta ca tot folosim cuvinte din carti sa de-a bine)

  Cat despre intrebarile adresate autorului blogului, despre costurile cu dezapezirea pana in prezent, sunt informatii publice, asteptam sa veniti cu cifrele daca tot lucrati in sistem.

 5. mihai30 6 Ianuarie 2013 at 22:01 Permalink

  Raspuns de bugetar


Lasa un comentariu