Emotie de iarna

Vineri, 26 Noiembrie 2010 | Bacau, foto, Pareri personale | 5 comentarii

“A venit iarna toamna, acopera-mi inima cu ceva”, spune Nichita Stanescu in Emotie de toamna. Asa-i ca si noi, astia care ne chinuim sa ne miscam prin oras, vrem sa citim sau sa scriem o poezie, dar cu titlul “Emotie de iarna”?

Emotiile de iarna incep cand ninge.
Dimineata ne-am uitat pe geam si ne-am dat seama ca a venit iarna. Ningea. Intr-adevar, este foarte frumos. Acum vorbim de acele emotii care ne binedispun si care ne fac sa zambim. Jos avem o fotografie facuta astazi in Parcul Cancicov din Bacau. PS: au pus bradul si arata mai bine decat anul trecut.


Poate ca acum nu-i cazul, dar cineva se intreba pe Facebook in cat timp se vor sesiza autoritile ca ninge. Raspunsul? Cand se blocheaza vreun drum important, cand zeci de oameni isi vor petrece doua-trei seri in cutiile de tabla cu patru roti intepenite pe nu stiu care drum si cand Adelin Petrisor va transmite din elicopter de la fata locului.

Atunci, un nene suspus care sta toata ziua la caldurica si bea cafele va veni in fata cetatenilor care patineaza pe strazi si le va spune ca “in acest an iarna ne-a luat prin suprindere”. Serios? Dar parca si anul trecut v-a luat, si acum doi ani, si acum trei, s.a.m.d. Prin surpindere va ia mereu, iar contractele alea de zeci de miliarde pentru deszapezirea, intretinerea si curatarea carosabilului sunt egale cu 0 pentru voi. Si pana la urma de ce sa dam zapada de pe carosabil daca ea tot se topeste mai devreme sau mai tarziu, nu?

A venit iarna, acopera-mi asfaltul cu ceva! Noaptea si dimineata temperaturile scad sub 0 grade, iar sare pe asfalt nu am vazut. Tare sunt curios cum vor ii vor tine piept autoritatile acestei ierni care, din cate am inteles, se anunta a fi grea si lunga. Avem toate motivele sa avem emotii de iarna.

5 comentarii la “Emotie de iarna”

 1. Anonymous 26 Noiembrie 2010 at 12:48 Permalink

  intr-adevar frumos articol! Bv,kristofer! Te urmarest de ceva vreme pe Twitter. Nici mie nu mi-a venit sa cred dimineata cand am vazut ca ningea atat de frumos :X

 2. Anonymous 26 Noiembrie 2010 at 12:56 Permalink

  Astazi dimineata cand mergeam spre scoala,in jurul orei 6;30,am vazut o masina de dezapezit pe strada Stefan cel Mare:-?

 3. Anonymous 26 Noiembrie 2010 at 15:45 Permalink

  Saracul NIchita Stanescu;)

 4. Anonymous 26 Noiembrie 2010 at 21:19 Permalink

  greul inca nu a inceput , de acum in colo ce urmeaza , stai sa vezi cand is -20 si viscoleste cum o sa fie carosabilul

 5. Delia 26 Noiembrie 2010 at 21:31 Permalink

  Ce draguut. Chiar ma bucur ca a venit iarna. Acusi vine si Craciunul si o sa fie perfect.


Lasa un comentariu