Exilat de Lucian Stanciu Viziteu din primărie, de azi înainte voi avea biroul la Centrul de Afaceri

Joi, 14 Octombrie 2021 | Bacau | 1 comentariu

Cireașa de pe tort: mâine voi fi dat afară din sediul Primăriei Bacău și exilat cu biroul la marginea orașului, în incinta incubatorului Centrul de Afaceri și Expoziții. Asta în ciuda faptului că în continuare sunt viceprimar, țin audiențe și rezolv probleme pe care cetățenii mi le semnalează.

Decizia este a primarului, neîntemeiată pe vreo dispoziție legală și mi-a fost comunicată întâi verbal, apoi printr-o notă internă din care aflu că odată cu mine se mută și doamnele de la compartimentul Audit public intern, aflat, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare, în subordinea directă a primarului pentru buna administrare a veniturilor şi cheltuielilor publice, perfecţionând activităţile instituției.

Ca să recapitulăm nasoalele pe care mi le-a făcut până acum primarul coleg de alianță și acum de partid și pe care l-am ajutat să fie ales în septembrie 2020 în această funcție:

  • 1️⃣ mi-a cerut demisia ca să las locul de viceprimar liber unui analfabet ca urmare a combinației politice pe care a făcut-o cu fostul primar trimis în judecată pentru fapte de corupție, numitul Cosmin Necula (Pro România), pus între timp director la societatea primăriei;
  • 2️⃣ ca pedeapsă că nu am demisionat, mi-a retras atribuțiile cică pentru motive administrative pe care nici până acum nu a putut să le demonstreze, în ciuda notelor interne, interpelărilor și solicitărilor în baza Legii 544/2001 pe care le-am transmis încă de la începutul lunii septembrie și în care am cerut dovada a ceea ce mi-a reproșat în mod fals în spațiul public;
  • 3️⃣ mi-a blocat accesul la informații în mod abuziv și le-a tot cerut funcționarilor să nu mai discute cu mine despre problemele publice pe care le tot ridic;
  • 4️⃣ m-a scos din toate comisiile și grupurile de lucru, în ciuda activității uriașe pe care o depuneam în CLSU, Comisia Tehnică de Urbanism, Comisia pentru locuințe ANL etc.

ghinghes mutat birou primarie

Acum, dacă mă exilează la marginea orașului, are impresia că mă umilește și că mă izolează de funcționarii primăriei. Nici vorbă, țin steagul sus în continuare, voi taxa toate derapajele, voi continua să pun pe circuit problemele cetățenilor și să urmăresc rezolvarea lor până la capăt.

Mulțumesc pe această cale tuturor oamenilor buni din Primăria Bacău ce nu pleacă urechile la copilăriile primarului, acționând cu responsabilitate pentru rezolvarea problemelor pe care le preiau de la cetățeni și le aduc în atenția aparatului de specialitate.

Și le mulțumesc mai ales celor care, pe la colțuri și în șoaptă, îmi spun să continui, să nu mă las și că ceea ce se întâmplă este josnic și arată calitatea umană a unora sau altora. 😊

Așadar, chiar dacă teoretic biroul meu se mută la CAEx, faptic voi fi în stradă zi de zi, monitorizând treburile publice, ducându-mi proiectele mai departe și blocând abuzurile unui primar care și-a uitat angajamentele luate în fața cetățenilor (cel mai bun exemplu este inițiativa tăierii tuturor pomilor fructiferi și gardurilor vii, blocată zilele acestea de APM și detaliată ieri).

La plecare, în biroul de la etajul 3 i-am lăsat primarului în primăria pe care are impresia că o gestionează pe persoană fizică o serie de suveniruri: programul cu care am candidat împreună în septembrie 2020 afișat pe calculator, două pliante cu micșorarea taxelor, contractul cu băcăuanii și… o hartă fizică a orașului pentru că uneori chiar dă impresia că are mare nevoie de ea.

1 comentariu la “Exilat de Lucian Stanciu Viziteu din primărie, de azi înainte voi avea biroul la Centrul de Afaceri”

  1. Velea Alexandra 15 Octombrie 2021 at 10:12 Permalink

    Cand o sa va putem vota?🤣


Lasa un comentariu