Expoziția World Press Photo vine luna viitoare la București

Joi, 11 Aprilie 2013 | Bucuresti, foto | Comenteaza

World Press Photo este cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global și va ajunge, pentru al doilea an consecutiv, la București, pe 2 mai 2013. Organizată de Fundația Eidos, expoziția va fi deschisă în perioada 2 – 26 mai 2013, în Piața Universității din București.

Cum fotografia este una dintre pasiunile de la care au plecat multe lucruri bune pentru mine (și nu numai pentru mine, zic eu), expoziția World Press Photo 2013 este un must în programul meu.

Mai jos aveți fotografia care a câștigat concursul internațional World Press Photo of the Year 2012, aparținând suedezului Paul Hansen. Este una dintre fotografiile pe care le veți vedea la expoziție.

Paul Hansen world press photo of the year 2012

Expoziția este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, care activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundației este dedicată impunerii unor standarde ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial. Competiția World Press Photo a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanți din 124 de țări, care au înscris 101.254 de fotografii.

 

Toate lucrările înscrise în concurs sunt deschise publicului prin intermediul expoziției anuale care călătorește în întreaga lume, ea fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări – și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Anul trecut, expoziția a fost readusă in București, după 18 ani de absență, prin eforturile Fundației Eidos, care organizează expoziția și anul acesta.

Lasa un comentariu