Cu extorsiunea burlanului nu scoți tinerii la vot!

Să fii cât mai simplu în exprimare și să nu abuzezi de neologismele din dotare e o regulă de când lumea și la mintea cocoșului atunci când te adresezi maselor. Consiliul Național al Elevilor a lansat aseară, habar nu am de ce atât de târziu, o campanie prin care vor să scoată mâine la urne elevii cu drept de vot. Hai să trecem cu vederea faptul că e tardivă. Prima problemă e că foarte, foarte, foarte puțini tineri înțeleg și au răbdare să citească bruxelleza în care se afundă actualii lideri din Consiliul elevilor.

„Micii lideri” își imaginează că vor reuși să îi încurajeze pe elevii care au peste 18 ani să meargă la vot cu mesaje sterile pe care doar tinerii diletanți le înțeleg.

Coverul de Facebook al campaniei sună așa: Consiliul Național al Elevilor încurajează elevii majori spre o informare obiectivă și spre exercitarea dreptului la vot! Informare obiectivă? Exercitarea dreptului la vot? Niciu verb la imperativ? How about… mergeți la vot pentru că viitorul vostru depinde de alegerea voastră (sau ceva de genul acesta)?

consiliul elevilor campanie promovare alegeri europarlamentare

Să vedem ce spune și comunicatul de presă:

Scopul oricărui mecanism electoral este mandatarea reprezentanţilor comunităţii într-unul din forurile decizionale existente. […] Parlamentul European este una dintre instituţiile U.E. a cărei consistenţă capacitară… […] Numai prin cooperarea reală dintre cetăţean şi structurile administrative se poate ajunge la un climat propice dezvoltării în viitor. […]

Mai are rost să continui? Nu, v-ați prins. Cu mesaje și exprimări care merg mai degrabă la pensionari încearcă reprezentanții elevilor din România să își scoată colegii la vot. Consistență capacitară, auzi…

Bun, nu-l ascultați pe Ghingheș, care a făcut câteva lucruri pe promovare în Consiliul elevilor, luând și niște premii pentru asta. Dar măcar apelați la logică! Mi-e groază când mă uit în urmă și văd că organismul care ar trebui sa facă lucruri faine și utile pentru elevii din toată țara se afundă în proceduri, hârtii exprimări și proiecțele care nu numai că nu se văd, dar nici nu contează pentru elevii din România. De asta au sub 10.000 de like-uri pe Facebook.

În rest, foarte ok proiectul cu Asociația Elevilor Mehedințeni. Păcat că nu e promovat cum trebuie.

P.S.: Știați că grupul de discuții de pe Facebook al Consiliului elevilor are „regulament de desfășurare”? Noaptea minții. 🙂

consiliul national al elevilor 2014

6 thoughts on “Cu extorsiunea burlanului nu scoți tinerii la vot!

 1. O adunatura de tinerei disperati de dezvoltarea lor personala care, odata ajunsi acolo, in fruntea CNE, isi uita colegii. Exact cum fac politicienii. Daca tie iti este groaza cand te uiti in urma spre CNE, mie imi este groaza cand privesc viitorul. Sper sa nu avem lideri dintr-astia care se pierd in spatele formelor fara fond. Exprimarile sofisticate sunt de fapt niste forme fara fond si tind sa cred ca si cei care le folosesc sunt asemenea.

  1. Cunosti structura ca sa comentezi?
   Cate ore ti-ai batut capul cu adevarat pentru a ajunge CNE-ul departe?

 2. Domnul Ghinghes,
  Mai bine ai veni in sprijinul lor decat sa faci asemenea afirmatii. Daca erau redactate sub forma simplista probabil comentai ca sunt”puerile” atat acel cover, cat si comunicatul. Atacul noii generatii vad ca persista la dumneata.
  Se pare ca incurajam „limitarea” .
  Amuzant.
  Succes domnule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *