Fondul de cadouri din școli – unde duce și ce facem cu el?

Vineri, 2 Martie 2018 | Pareri personale | 1 comentariu

Cea mai stupidă chestie pe care o văd/aud zilele astea în mod repetat în spațiul public și în mod special în bula mea de pe Facebook este ideea că “Firea a ucis spiritul mărțișorului” și că “florarii nu mai au cui să vândă marfa” pe care ar fi cumpărat-o părinții pentru școlari dacă se țineau cursurile.

Pe bune? Mie mi se pare extrem de greșită ideea de a oferi cadouri cadrelor didactice de 1 Martie. Pentru mulți, din păcate, pare încetățenită această chestiune care în timp, iată, a devenit o obligație.

În Bacău, sunt școli ale căror clase strâng milioane de lei de la părinți pentru “fondul de cadouri”. Mulți se plâng șoptind nemulțumirile pe la colțuri, însă puțini spre deloc au curajul să iasă în față sau măcar să trimită “pe surse” acea conversație de pe Whatsapp (căci acolo este organizată colecta) ori acea hârtie impusă de obicei de un select comitet de părinți.

Să spunem lucrurilor pe nume! Fondul de cadouri = tribut periodic și constant = corupție mică. Copiii văd și bagă la cap, moștenind un comportament corupt care pe termen mediu și lung nu are cum să facă bine societății.

iarna bucuresti

1 comentariu la “Fondul de cadouri din școli – unde duce și ce facem cu el?”

  1. marsupiu 5 Martie 2018 at 11:30 Permalink

    sa nu le mai facem cadouri la *******, sa le luam tot mai bine… si asa, au vacanta 5 luni pe an….
    Bravos domnu Consilier, Bravos… la mai mare…
    Astept sa va votez primar…


Lasa un comentariu