Fostul viceprimar Radu Ababei, președinte al studenților comuniști

Duminica, 14 August 2016 | Bacau, Politica | Comenteaza

Prin primăvară, am scris că Radu Ababei, pe atunci viceprimar al Bacăului, a semnat în anul 1981 un angajament cu Securitatea pentru “supraveghere informativă în rândul elevilor din anul său de studiu”. Adică pentru a-și turna colegii. Cu toate astea, PNL Bacău n-a avut nicio reținere în a-l pune la alegeri pe lista de consilieri locali.

La vremea respectivă, Radu Ababei a declarat pentru ZDBC.ro că a fost “pus să semneze angajamentul”, că n-a făcut niciodată vreo informare și, drept dovadă, “a fost scos” după scurt timp. Încă o dată, asta se întâmpla în 1981, când fostul viceprimar era la liceu.

Nu știu cum “a fost scos”, dar 4 ani mai târziu, când era student la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, devenea președinte al Consiliului Asociației Studenților Comuniști (ASC) din cadrul facultății. O spune un document pe care l-am găsit aseară în Arhivele Naționale despre Secția Cadre din Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist (UTC). Căutam patrimoniul UTC (despre care voi scrie zilele următoare) și am dat de hârtia asta.

Astăzi, Radu Ababei nu mai ocupă nicio funcție publică, însă face parte în continuare din conducerea județeană a PNL Bacău și este cadru didactic la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.

Întrebare de final: lustrația când ajunge și pe la PNL Bacău?

radu ababei sedinta consiliul local bacau 1 februarie 2016-2

Lasa un comentariu