Foto: Balul Bobocilor Vrănceanu 2014

Sambata, 18 Octombrie 2014 | foto | 3 comentarii

S-au mișcat repede cei de la Vrănceanu anul acesta cu Balul Bobocilor. La sfârșitul lunii septembrie, elevii clasei XII C au făcut preselecțiile, pe 1 octombrie au dat drumul la votare pentru premiile de popularitate, iar ieri, pe 17, au pus în scenă cel mai moderno-patriotic și amuzant bal la care am fost până în momentul de față.

Organizatorii s-au gândit ca anul acesta să cultive spiritul patriotic al elevilor din Vrănceanu și să decreteze ca temă principală a balului folclorul românesc contemporan. Big like!!! Jocul de glezne de dinaintea ridicării cortinei s-a făcut pe ritmurile unor piese românești remixate, făcând așteptarea celor punctuali mai ușoară. Un bal care se desfășoară în data de 17 nu putea să înceapă decât la ora 17:00, nu?

balul bobocilor vranceanu 2014-12

Startul a fost foarte original! În primul rând, tre’ să ai o doză măricică de curaj ca în clasa a XII-a să te gândești să pregătești pentru deschiderea unui bal muzică populară. Ideea a fost primită de public cu brațele deschise, copiii Ansamblului Sărățelul executând un dans popular ca la carte. Imediat după s-au stins luminile, conturându-se acel suspans de care organizatorii aveau nevoie pentru a surprinde publicul cu ținutele călugărești cu ajutorul cărora au desenat pe scenă, umăr la umăr, numele evenimentului pe care îl pregătesc de săptămâni bune: Balul Bobocilor 2014.

Bănuiala că ar fi urmat un bal pregătit de călugării organizatori pentru enoriașii părinți, profesori și elevi a fost rapid anulată de nonșalanța prezentatorilor, Răzvan Vamanu și Georgiana Solomon, cu accent pe primul drăcușor: “Dragi tătici, știu că ați venit după boboace!”. Pe parcurs, “tocmai am primit mesaj să îl menționez pe domnul director” și “o invit pe fata profesorului de fizică”, rostite la scenă deschisă pe un tonic destul de ironic, m-au convins că în Vrănceanu au început să se înmulțească, slavă cerului, elevii care înțeleg că a spune lucrurilor pe nume e un lucru de care societatea are nevoie.

balul bobocilor vranceanu 2014-166

Cred totuși că ați fost prea sinceri la faza cu împăcarea dintre cei doi elevi protagoniști ai altercației din curtea liceului, menționată de subsemnatul într-un articol pe Adevărul despre violența școlară. Nu mă refer strângerea aia de mână forțată, ci la faptul că ați amintit tuturor, pe silabe, că Vrănceanu e un liceu în care se întâmplă și astfel de evenimente: “fractură na-za-lă!”. Și-or fi pus mâinile în cap cadrele didactice prezente în sală?

Am filmat momentul și îl găsiți mai jos, alături de alte două faze care au stârnit hohote de râs pe parcursul celor 4 ore ale spectacolului. Play pentru împăcări, imnul României (varianta Vrănceanu 2014) și Emil Brumaru. Merită! 🙂

Concurenții au fost super. Chiar dacă la repetiții cică au ieșit scântei, pe scenă totul a fost în regulă la aspiranții titlurilor de Miss și Mister Vrănceanu 2014, începând cu ținutele și terminând cu defilatul. Apropo de ținute, unul dintre cele mai așteptate momente ale serii a fost moda, care a scos cel mai bine în evidență tema balului, adică duelul dintre tradițional și nou. De haine s-au ocupat cei de la Ramelle Atelier. Merită un link pentru treaba făcută.

La capitolul momente artistice, vrăncenii și-au dat toată silința. Ca să nu plictisească, concurenții s-au împărțit și au pregătit o diversitate de reprezentații: recitaluri, dansuri (țigănești, moderne), monolog, pantomimă, spectacol de umbre, poezii și, spre bucuria taților – vorba prezentatorului -, dans sincron cu două gemene. 🙂

balul bobocilor vranceanu 2014-108

Miss Boboc Vrănceanu 2014:

 • Locul I: Oana Fita
 • Locul II: Bianca Ciuche
 • Locul III: Georgiana Olteanu
 • Miss Popularitate: Andreea Pruteanu
 • Miss Junona: Smaranda Enescu
 • Miss Frumusete: Oana Fita
 • Miss Atitudine: Bianca Ciuche
 • Miss Originalitate: Georgiana Olteanu
 • Miss Fotogenie: Smaranda Enescu
 • Miss Interact: Georgiana Olteanu

Oana Fita, Miss Boboc Vrănceanu 2014

balul bobocilor vranceanu 2014-167

Mister Boboc Vrănceanu 2014:

 • Locul I: Paul Cuteanu
 • Locul II: Vlad Dima
 • Locul III: Tudor Popa
 • Mister Popularitate: Tudor Popa
 • Mister Junona: Dragos Insuratelu
 • Mister Fotogenie: Ionut Feraru
 • Mister Interact: Raidmond Varga

Paul Cuteanu, Mister Boboc Vrănceanu 2014

balul bobocilor vranceanu 2014-164

Am urcat și eu pe scenă aseară pentru a înmâna premiile pentru Miss și Mister Popularitate. Rezultatele la proba de popularitate au fost decise de voi, cititorii Kristofer.ro, în urma votului găzduit pe blog. După 18.000 de afișări ale articolului și câteva mii de voturi înregistrate (3.224 la fete și 2.228 la băieți), Andreea Pruteanu și Tudor Popa au ieșit câștigători.

Pe lângă aplauze, diplome și statutul de boboci populari, Andreea și Tudor primesc din partea mea, așa cum am anunțat zilele trecute, câte o cină/masă la Piazzetta, partener al votului pentru Balul Bobocilor de la Vrănceanu – ediția 2014. Ambii câștigători primesc câte un voucher de 100 de lei. Aveți grijă să nu vă îngrășați, căci mâncarea e tare bună la Piazzetta. :

kristofer balul bobocilor vranceanu 2014

Vă las cu fotografiile. Am făcut 1.500, dar galeria cu cele selectate și retușate conține vreo 170 de cadre, crema cremei. Cei care vor și alte fotografii decât cele din galerie mă pot contacta. Un e-mail este de ajuns.

Mai găsiți fotografii la Deșteptarea, Mihai Costi, Adolescența Media, Radio Bloo etc.

3 comentarii la “Foto: Balul Bobocilor Vrănceanu 2014”

 1. Spectator 19 Octombrie 2014 at 09:45 Permalink

  Un bal reusit! Vranceanu a demonstrat ca e mai bine sa fii sincer decât sa maschezi lucrurile, fapt evidentiat și la momentul “impacarii”. De ce sa te ascunzi dupa deget cand oricum toata lumea stie despre ce e vorba? Bravo lor! Așa se depaseste o problema.

 2. Calin 19 Octombrie 2014 at 10:54 Permalink

  Nimic despre hotia din culise???
  (Vezi cazul Grafit, relatat de Desteptarea, care a zis ca se retrage din colaborare)

 3. Maria V 19 Octombrie 2014 at 11:04 Permalink

  Mi s au parut cam porcoase mare parte din glumele prezentatorului.. adica erau niste chestii nu foarte demne de Vranceanu, nu credeti? 🙂


Lasa un comentariu