Foto STAR – un concurs adresat fotografilor din Bacău

Miercuri, 21 Ianuarie 2015 | Bacau | Comenteaza

În contextul Galei STAR 2015, festivalul de teatru internațional aflat la a zecea ediție și care se va desfășura în Bacău la sfârșitul lunii aprilie, Teatrul Bacovia lansează proiectul “Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie“.

E un concurs de fotografie adresat fotografilor profesioniști și amatori, jurnaliștilor și bloggerilor. Participanții vor avea acces liber la toate spectacolele și vor fi automat parteneri ai Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice “Gala STAR”, organizat de Teatrul Municipal “Bacovia” în perioada 24 – 28 aprilie 2015.

Foarte tare ideea! Eu, unul, voi răscoli arhiva și, dacă găsesc ceva care mi se pare valoros, fotografic vorbind, mă voi înscrie. Partea mai puțin fericită, care restrânge destul de mult cercul potențialilor participanți la proiect, e că înscrierea în concurs se face cu fotografii realizate doar în cadrul galelor Star.

Mi-ar fi plăcut, asta așa, ca o sugestie pe care organizatorii să o aibă în vedere la edițiile următoare, să fie acceptate în concurs imagini realizate la toate spectacolele care au avut loc la Teatrul Bacovia. Până la urmă, cred că teatrul urmărește să se promoveze, atrăgând noi fotografi/bloggeri/jurnaliști la spectacole și la Gala STAR, nu oferind o platformă care să fie închisă și dedicată exclusiv celor care au mai venit până acum la spectacole.

După înscriere, participanții vor avea de făcut fotografii la cel puțin patru spectacole programate la Teatrul Bacovia în perioada 1 februarie – 30 martie 2015: 2 la Secția Dramă, 2 la Secția de Animație. Accesul la spectacole este asigurat de organizatori. Dintre fotografiile realizate la aceste spectacole, participanții își vor alege cadrele pentru etapa a doua.

Cele mai expresive imagini vor fi selectate pentru expoziția “Foto STAR – Un spectacol într-o fotografie”, care va avea vernisajul în deschiderea Galei STAR 2015. De asemenea, fotografiile vor mai fi expuse în Gara Bacău și în Universitatea “Vasile Alecsandri”.

Câştigătorul concursului va primi Trofeul “FotoSTAR” din partea Teatrului Municipal “Bacovia”, în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor ediţiei a X-a a Galei “STAR”. Primii trei clasaţi vor primi un abonament pentru două persoane la premierele Teatrului Municipal “Bacovia”, din stagiunea 2015 – 2016.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Teatrului Bacovia.

3-teatrul-municipal-bacovia-bacau

Lasa un comentariu