Foto: Știința Bacău a primit titlul de vicecampioană națională la handbal masculin

Duminica, 13 Mai 2012 | Bacau, foto, stiri, Video | Comenteaza

Sala Sporturilor a fost neîncăpătoare astăzi. Sute de băcăuani au asistat la victoria drobitoare a Științei Dedeman Municipal Bacău în fața CSM Ploiești, scor 44-23, în ultima etapă a Ligii Naționale de handbal masculin. La finalul partidei, primarul Romeo Stavarache și Dragoș Pavăl (CEO Dedeman) le-au acordat vicecampionilor de la Știința medaliile și cupa de argint, în aplauzele spectatorilor.

Prilej de bucurie pentru noi, căci Știința Municipal Dedeman Bacău va evolua în sezonul viitor în Cupa EHF (echivalentul handbalistic al Europa League). După meci, suporterii băcăuani au fost invitați pe platoul Sălii Sporturilor, unde vicecampionii au împărțit tricouri, au făcut fotografii și le-au acordat autografe susținătorilor echipei.

Locul al II-lea în Liga Națională 2012 înseamnă nu numai calificarea în cupele europene, ci și cea mai bună clasare din istoria clubului. De asemenea, cinci jucători de la Știința sunt chemați la Loturile Naționale. Promovarea în primul eșalon s-a realizat în 2007. Imediat după, Știința a participat trei ani la rând în Challenge Cup. Obiectivul principal pentru sezonul este câștigarea campionatului.

Meritul echipei băcăuane este de necontestat, însă nu știu dacă performanțele Științei mai erau aceleași fără susținerea Primăriei și a companiei Dedeman. În handbal a mers. Nu ne rămâne decât să sperăm că la fel se va întâmpla și cu fotbalul băcăuan.

Lasa un comentariu