Galerie foto: Parcul Alexandru Ioan Cuza (numit și Titan sau IOR)

Marti, 22 Ianuarie 2013 | Bucuresti, foto | 6 comentarii

În weekend am colindat pentru prima dată poate cel mai confundat parc din București. Zic asta deoarece mulți dintre bucureșteni cred că IOR și Titan sunt două parcuri diferite. De fapt, întreaga grădină ce incercuiește lacurile Titan 1 și 2 poartă numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Că i se mai spune IOR (Înterprinderea Optică Română) sau Titan, asta e partea a doua.

Parcul Alexandru Ioan Cuza Bucuresti 2013 (13)

E clar că n-are aerul interbelic al Grădinei Cișmigiu, însă vă mărturisesc că am fost vrăjit de frumusețea și complexitatea Parcul Alexandru Ioan Cuza. Lacul Titan, pe al cărui luciu am văzut nenumărate păsări, este împărțit în două de Podul Liviu Rebreanu. 5 insulițe găsim pe cele două lacuri, fiecare cu frumusețile sale:  “Insula Pensionarilor”, “Insula IOR”, “Insula Câinilor”, “Insula Trandafirilor” și “Insula Înecaților”.

În schimb, mă enervează imaginea de ansamblu a parcului. Blocurile comuniste strică peisajul, însă au și ele farmecul lor în cadru. Desigur, nu lipsesc terenurile de sport și locurile de joacă. Zonele de agrement moderne împânzesc parcul, semn că Primăria Sectorului 3 n-a stat degeaba în ultimii ani.

Ca tabloul să fie complet, Biserica “Pogorarea Sfantului Duh”, construită din lemn și în stil maramureșean, tronează în apropierea gurei de metrou de la Poșta Titan. Dar gata cu pălăvrăgeala. Vă las cu cele 21 de fotografii selectate.

6 comentarii la “Galerie foto: Parcul Alexandru Ioan Cuza (numit și Titan sau IOR)”

 1. gigi 22 Ianuarie 2013 at 23:19 Permalink

  Full frame?

 2. Corina Senchea 22 Ianuarie 2013 at 23:20 Permalink

  Super super tari pozele. Mai ales cea cu acel cuplu care sta pe banca si priveste lacul. Poate mai faci materiale de genul!

 3. Alex Ir. 23 Ianuarie 2013 at 05:21 Permalink

  In Parcul Operei ai fost? E cocheta si modern. Obisnuiesc sa stationez acolo in drum spre facultate, dupa ce imi iau ceva de la patiserie.

 4. Cristi 9 Mai 2016 at 15:27 Permalink

  Ha ha. si eu credeam ca sunt 2 parcuri diferite. Imi plac foarte mult pozele. sunt facute de tine?


Lasa un comentariu