Gânduri despre libertatea presei

Duminica, 3 Mai 2020 | Pareri personale | Comenteaza

Acum, după ce am savurat toate postările despre libertatea presei mai ales din partea unor politicieni care la rândul lor o cumpără/o intimidează, aș vrea să remarc că această libertate nu cred că se rezumă doar la acționariat, bani sau influența politică.

Ci și la libertatea față de propriul public, care trebuie pusă în discuție mai ales atunci când urmăritorii tăi încep să devină atât de părtinitori din cauza politicii tale editoriale încât te iau la palme dacă le arăți și cealaltă perspectivă ori puncte de vedere din cealaltă tabără.

De aceea, de Ziua libertății presei vreau să vă mărturisesc că așa cum privesc Digi 24 sau Realitatea, urmăresc și Antena 3, dar și B1 TV. Pe plan local, așa cum citesc Ziarul de Bacău, mă interesează ce scrie și Deșteptarea. Așa cum mă provoacă intelectual scrierile lui Aghiuță, sunt curios și de abordările de la Ferma Politică. Și uneori arunc un ochi și la site-urile ori forumurile cu conspirații doar ca să văd ce mai visează diverși.

De ce? Pentru că vreau mai multe puncte de vedere și, la finalul zilei, să fac o medie.

Să ne bucurăm că încă avem posibilitatea asta, că la ce vânători de vrăjitoare sunt pornite uneori pentru anumiți jurnaliști/bloggeri/trusturi/site-uri, te întrebi dacă acei mari păpușari ori finanțatori au vreo fărâmă de spirit democratic în ei.

P.S.: cine încă militează pentru închiderea unui canal media sau altuia n-are ce căuta, din punctul meu de vedere, în vreo piață publică unde să strige lozinci despre statul de drept și să invoce alte principii democratice.

conferinta de presa final raliul moldovei 2013-3

Tags:

Lasa un comentariu