Gara din Focsani, o supriza placuta

Vineri, 2 Septembrie 2011 | foto, Pareri personale | 1 comentariu

Am tranzitat in ultimele luni zeci de gari din Romania. Putine se ridica la standardele bunului simt, ca pe cele europene nici nu are rost sa le mai pomenesc sau sa le iau in calcul. In ce gara din Romania nu miroase a urina? Ei bine, putine sunt cele care reusesc sa indeplineasca aceasta conditie atat de greu de indeplinit in secolul in care exista trenuri care merg cu 300 km/h.

Gara din Focsani este un exemplu pentru sectorul feroviar romanesc. Beneficiaza de o piata in care au loc mai toate evenimentele importante din oras, cu mobilier stradal foarte frumos, de o sala de asteptare in care poti sa stai fara probleme fara sa te sufoci vara sau sa fii viscolit iarna, dar si de peroane curate si fara gauri de jumatate de metru in care poti sa cazi cu tot cu geamantul pe care trebuie sa il cari dupa tine.

Gara Bacau @ Fotoreportaj cu trenuri

La polul opus pot spune ca se afla Bacaul. N-ati crede acest lucru daca as mentiona ca gara din Bacau a fost modernizata in urma cu vreo 3 ani. Peste 1 milion de euro au costat lucrarile care au inclus doar reabilitarea cladirii principale, nu si a tunelului sau a peroanelor. O suma enorma pentru o gara mica. Din pacate, Gara Bacau este administrata de Regionala CFR Iasi, si nu de autoritatile locale bacauane. Astfel, totul depinde de Ministerul Transporturilor.

Doua fotografii nocturne cu Gara din Focsani.

Tags: , , ,

1 comentariu la “Gara din Focsani, o supriza placuta”

  1. daniel 2 Septembrie 2011 at 15:59 Permalink

    prea tare gara din Focsani…e superba….


Lasa un comentariu