Grițcule, dormi bine noaptea știind că sute de băcăuani au fost mușcați de câini maidanezi?

Marti, 19 Ianuarie 2016 | Bacau | 8 comentarii

Ieri am citit nici eu nu mai știu al câtălea articol despre băcăuani care ajung răniți grav la spital din cauza câinilor comunitari care mișună pe străzile Bacăului, desigur, cu îngăduința autorităților locale.

Automat mi-au venit în cap cuvintele lui Gabriel Grițcu, responsabil de câinii comunitari în calitate de şef al Direcţiei de Salubritate, Agrement şi Parcuri (DSAP) din cadrul Primăriei Bacău: Câinii care merg pe stradă sunt câini din adăpost. Sunt câini care au trecut prin adăpost şi au fost sterilizaţi. Într-o perioadă, când legislaţia permitea, se făcea reîntoarcere în teritoriu.

Așa, Grițcule, strânge-i, ține-i puțin și dă-le drumul pe stradă ca să fugărească și să muște în continuare cetățenii care te plătesc pe tine să ai grija de siguranta și confortul lor!

Îmi permit să te abordez atât de direct pentru că ne-am tras destul de șireturi în ultimii ani. Te știam ecologist la CRE (Centrul Regional de Ecologie) și îmi plăceai: ne plimbam cu barca pe lac, făceai concursuri foto, protejai natura, de băteai pentru mediu, dar de când ai intrat în PNL nimeni nu te mai recunoaște. Faci și spui exact opusul a ceea ce ar trebui să susțină un ecologist convins. Spui că vrei să eutanasiezi câinii, iei la mișto bicicliștii care ies în stradă pentru că vor piste, nu te dai peste cap pentru ecosistemul lacului de la Insula de Agrement și așa mai departe.

gabriel gritcu consilier judetean

Gabriel Grițcu, sunt sigur că citești și tu presa și știi ce se întâmplă pe străzile Bacăului. Totuși, îți las aici câteva articole pentru a-ți aminti că nu îți faci treaba, iar într-o zi s-ar putea să fii pus sub acuzare pentru neglijență în serviciu:

… din păcate, lista poate continua. Sper că domnii de la Primăria Bacău au prins ideea.

E chiar așa de greu să bugeteze câteva sute de mii de lei, să modernizeze adăpostul de câini, să îl alinieze normelor în vigoare și apoi să multiplice capacitatea de prindere a câinilor de pe străzi? Îi prind, îi duc la adăpost, îi sterilizează și punem punct acestui fenomen tragic local. Asta e soluția!

Dacă nu se vor mișca, deja mă gândesc la demararea unui proces colectiv împotriva primăriei, în care personele vătămate (deloc puține!) să se constituie parte vătămată. Asta pentru a cere despăgubiri pentru ceea ce li s-a întâmplat, dar mai ales pentru a obliga autoritățile să rezolve problema.

caini-maidanezi-in-bacau

8 comentarii la “Grițcule, dormi bine noaptea știind că sute de băcăuani au fost mușcați de câini maidanezi?”

 1. Violeta Lupu 19 Ianuarie 2016 at 18:22 Permalink

  In Cornisa sunt haite,haite de maidanezi dar cei din Primaria Bc. care ar trebuie sa-si indrepte privirea si inspre aceste probleme destul de acute pentru populatie,nu cred ca vor asa ceva,,,,,

 2. ilies 19 Ianuarie 2016 at 18:59 Permalink

  OARE PE CĂND SCĂPĂM DE JAVRELE ASTE FĂRĂ STĂPĂN, CARE MULȘCĂ OAMNI NEVINOVAȚI, MĂ MIR CUM DE NU-L MUȘCĂ PE BENEA ,CĂND ALEARGĂ PRIN PARC, AR FI UN MOTIV SĂ SCĂPĂM, DE CÂINI …!

 3. Iluzie 19 Ianuarie 2016 at 23:09 Permalink

  Asa cum “produsul tau ” acest blog are nevoie de cititori , asa si adapostul si cainii devin “produse” pentru alte bloguri , acum inclusiv pe al tau. Ia atitudine fa ceva …nu profita de “produse” ambalate frumos cu continut de cacat.

  • Kristofer 19 Ianuarie 2016 at 23:11 Permalink

   Am zis in finalul articolului ce ma gandesc sa fac. Eu nu am putere de decizie la nivel local ca sa rezolv problema, insa pot pune presiune, cu ajutorul dvs.

 4. Iluzie 19 Ianuarie 2016 at 23:19 Permalink

  Mult succes tie si echipei tale .

 5. Iluzie 19 Ianuarie 2016 at 23:21 Permalink

  Ps. Daca vrei intradevar vrei sa faci ceva, foloseste-te de influenta si relatiile tale , si schimba ceva frate…nu cauta sa generezi “trafic” , de catva centi.

 6. Zero Maidanezi 23 Februarie 2016 at 03:44 Permalink

  Daca primaru nu aplica legea atunci singura solutie este sa iesiti in strada sa protestati pentru demiterea lui.

 7. Costin 23 Februarie 2016 at 12:40 Permalink

  Conducerea Primariei si a Consiliului Judetean, trebuie inlocuita impreuna cu toti sefii de departamente care iau salarii degeaba, fara sa aiba rezultatele atat de trambitate in campaniile electorale. Bineinteles ca la vara, toti acesti nesimtiti, vor dori iar votul bacauanilor promitand a nu stiu cata oara aceleasi lucruri pe care nu au fost in stare sa le realizeze cat au condus orasul.


Lasa un comentariu