Grup de lucru cu ONG-urile pe problema câinilor comunitari

Joi, 3 Decembrie 2020 | Initiative personale | Comenteaza

După vizita de săptămânile trecute de la adăpostul public pentru câini, ieri am găzduit o întâlnire de lucru cu reprezentanții câtorva asociații care se ocupă de problematica gestionării câinilor fără stăpân la nivelul municipiului Bacău.

Am discutat pe de o parte despre cum putem combate cauza principală pentru care avem în continuare destui maidanezi pe străzi și foarte mulți (de ordinul miilor) în adăpost, și anume despre abandonul câinilor în toate colțurile orașului. Pe de altă parte, am abordat subiectul adăpostului public, care trebuie să fie un loc deschis pentru toate organizațiile non-guvernamente și toți băcăuanii care doresc să facă ori să faciliteze adopții de câini, dar și pentru cei care vor să susțină cu donații miile de câini adunați de-a lungul timpului acolo.

Interesul municipalității este simplu de înțeles în acest domeniu: să tindem spre 0 câini maidanezi pe străzile orașului (deci sterilizare masivă, combaterea abandonului, campanii de capturare, conștientizare și amenzi), dar pentru asta avem nevoie de spațiu unde să îi ducem pe cei pe care în strângem din cartiere, deci de un adăpost conform, spațios, cu un sistem bine pus la punct pentru a da cât mai mulți câini spre adopție.

Am stabilit o foaie de parcurs comună între municipalitate și societatea civilă, care include realizarea unui regulament de gestionare a câinilor comunitari și stabilirea unor proceduri interne transparente pentru accesul entităților interesate în adăpostul din sudul orașului.

În acest grup de lucru informal sunt așteptați reprezentanții tuturor organizațiilor care se ocupă la nivel local de protecția animalelor, dar și cele care facilitează adopțiile atât la nivel național, cât și în exteriorul țării.

cristian ghinghes intalnire ong caini

Lasa un comentariu