Grupul de Lucru Comunitar a fost avizat pozitiv și intră la vot sâptămâna viitoare. Cere-le membrilor Consiliului Local să îl aprobe!

Vineri, 3 Iulie 2020 | Bacau, Initiative personale | Comenteaza

Grupul de Lucru Comunitar pe care l-am propus în urmă cu 3 săptămâni intră la vot în ședința Consiliului Local Bacău de joia viitoare, 9 iulie, după ce proiectul depus a primit avizele de legalitate și cele ale compartimentelor de specialitate din cadrul Primăriei Bacău.

Menirea Grupului de Lucru Comunitar este să preia problemele cetățenilor din cartiere astfel încât doleanțele comunității să fie rezolvate cu celeritate la nivelul compartimentelor din Primăria Bacău, dar și de către angajații Societății de Servicii Publice Municipale și ai Poliției Locale, acolo situația o impune.

macheta-grup-lucru

  • GLC va fi o structură fără personalitate juridică, cu rol de dialog structurat între municipalitatea băcăuană și substructurile sale care se ocupă de administrarea domeniului public pe de o parte, respectiv asociațiile de proprietari, chiriași și cele care vizează dezvoltarea urbană pe de altă parte.
  • Grupul de Lucru Comunitar va culege de la asociațiile de proprietari, asociațiile de chiriași și organizațiile non-guvernamentale care au ca scop declarat dezvoltarea urbană cu sediul în municipiul Bacău nevoile, problemele ori sugestiile membrilor acestora cu privire la administrarea domeniului public în cartiere.
  • Se va reuni cel puțin o dată pe lună, în prezența personalului din cadrul mai multor direcții din subordinea aparatului de specialitateal primarului dar și al reprezentanților Poliției Locale și Societății de Servicii Publice Municipale.
  • Întâlnirile Grupului de Lucru Comunitar vor fi publice, rezumatul discuțiilor urmând să fie reliefat într-un raport care este transmis primarului și membrilor Consiliului Local și care va fi publicat în maximum 14 zile lucrătoare pe website-ul municipalității.
  • În acest proces verbal vor fi consemnate toate problemele de interes public ridicate în Grupul de Lucru Comunitar, acestea urmând să fie luate în discuție de către aparatul de specialitate al Primarului și de către structurile din subordinea Consiliului Local în termen de 14 zile lucrătoare.
  • Fiecare chestiune de interes local trebuie soluționată într-un termen de 30 de zile prin adrese ce vor fi comunicate de municipalitate către asociațiile care au ridicat respectiva problemă.

Este șansa locuitorilor orașului ca sesizările lor privind problemele din cartiere să nu mai fie uitate prin sertarele primăriei, ci să fie formulate și discutate public, astfel încât să existe o obligație clară a administrației (de orice culoare ar fi și de oricine ar fi condusă) de a le lua în vedere, de a le rezolva și ulterior de a furniza un răspuns petenților.

În acest sens, fac apel la voi să le scrieți tuturor consilierilor locali și să le cereți să aprobe înființarea Grupului de Lucru Comunitar. Aveți mai jos lista cu adresele publice de e-mail ale colegilor din Consiliul Local:

dana_birzu@yahoo.com
crisspra@yahoo.com
cretuarh@gmail.com
dr.ioanadinu@yahoo.ro
doinitadragomir1@yahoo.com
enulav68@yahoo.com
dumitru.irofte@yahoo.com
lazardoina19@yahoo.com
lukvasile@yahoo.com
office@avocatmiclaus.ro
scripatc@yahoo.ro
agstan67@gmail.com
danielstf1976@yahoo.com
danilagheorghe30@yahoo.com
m_ciocodei@yahoo.com
laursova@yahoo.com
avmiclaus@yahoo.com
hulutacnslr@yahoo.com
romicabotoi@yahoo.com
dragosstefanviceprimar@gmail.com
ralunastase@yahoo.com

Lasa un comentariu