În sfârșit, o idee bună la CJ Bacău: tablete pentru copiii săraci din județ

Miercuri, 8 Aprilie 2020 | Bacau | Comenteaza

Puține lucruri au fost de lăudat în ultimii ani la activitatea Consiliului Județean Bacău, dar inițiativa de zilele acestea chiar merită menționată: furnizarea de tablete cu acces la internet pentru copiii săraci din județul Bacău.

Este un lucru pe care tot îl așteptam de la Ministerul Educației și Cercetării, dar doamna Anisie și echipa ei au bătut pasul pe loc în ultima lună: zero planuri, zero buget, zero reglementări pentru continuarea procesului de învâțare de la distanță. Tot ne amenință cu niște scenarii de vreo 2-3 săptămâni, ce-i drept.

Păi dacă nu vă îndepliniți principala atribuție de trasare a politicii educaționale la nivel național, de ce mai țineți sistemul atât de centralizat? Mutați decizia în local ca să știm una și bună. Iar dacă nu faceți nimic din cauză că premierul și ministrul de Finanțe nu vă pot aloca buget, ieșiți public sau prin partenerii sociali și spuneți-o!

Cât timp se scarpină în cap oficialii de la Guvern, fiecare inspectorat școlar e cu propria abordare, profesorii improvizează cum știu ei mai bine, părinții stau ca pe ace, iar elevii sunt debusolați.

Așadar, e foarte bine ce face CJ Bacău cu aceste tablete pentru asigurarea accesului la educație pentru toții copiii în contextul cursurilor care se desfășoară online, dar cred că trebuie mers mai departe și să existe o discuție cu IȘJ Bacău astfel încât cursurile chiar să se țină.

P.S.: sper ca tabletele să nu vină preinstalate cu vreo aplicație de la PSD sau cu profilul baronului europarlamentar ca homepage, iar achiziția să fie făcută sub prețul de pe piață având în vedere că discutăm despre o cantitate de circa 6.500 de dispozitive.

palatul administrativ cj prefectura bacau

Lasa un comentariu