Ne jucăm de-a incubatoarele de afaceri pe bani europeni

Marti, 8 Mai 2018 | Bacau | 4 comentarii

Încerc să găsesc logica următoarei succesiuni de fapte și poate mă ajutați voi:
– 1. În loc să găzduiască noi afaceri în baza unui nou program local de susținere a micilor business-uri, incubatorul de afaceri din cadrul Centrului de Afaceri și Expoziții (construit cu fonduri europene de preaderare) devine, pe zi ce trece, clădire administrativă cu birouri în care funcționează diverse instituții din subordinea județului și municipalității.

Agenția pentru Dezvoltare Locală (ADL), dispeceratul Poliției Locale, Serviciul de Salvamont al CJ Bacău, ADIS, ADIZM sunt doar câteva dintre instituțiile publice care funcționează sau urmează să se mute în acest spațiu construit și finanțat cu bani europeni pentru incubarea afacerilor locale, nicidecum pentru găzduirea funcționarilor.

Centrul de Afaceri Si Expozitii Bacau (5)

– 2. Administrația Necula a reușit să bage în faliment Centrul de Afaceri și Expoziții;

– 3. Aceeași administrație are acum pretenția să ridice un nou incubator de afaceri care urmează să coste 5 milioane de euro și cere jumătate din bani de la Uniunea Europeană;

De altfel, e bine că în sfârșit avem perspectiva că este posibil să se întâmple ceva cu clădirea fostului Cinematograf Orizont, cea care de fapt trebuia să fie centru de tineret, căci așa era promisiunea față de tineri (remember Create Cinema?), nu hub pentru tinerii antreprenori.

Aprobat de Consiliul Local în ședința extraordinară de ieri, Hubul “Cinema Orizont” va avea spații flexibile pentru birouri, un spațiu de relaxare adiacent, săli de conferințe/networking, cafenea, dar și o parcare subterană.

centru tineret cinema orizont

4 comentarii la “Ne jucăm de-a incubatoarele de afaceri pe bani europeni”

 1. Vlad Popovici 8 Mai 2018 at 23:51 Permalink

  Aici ar trebui să intervină și Federația Tinerilor din Bacău. Proiectul trebuia boicotat, iar tinerii trebuiau să-i reamintească Primarului scopul Cinematografului Orizont și faptul că ei au adus în discuție (re)utilizarea acelui spațiu. Bineînțeles, asta nu scuză incompetența primarului, care încearcă să ascundă sub preș doi ani dezastruoși de mandat cu mici proiecțele ca acesta, care să îi aducă capital electoral și imagine în campanie. El încearcă să-și facă portofoliu pt. 2020. sau douăzeci-douăzeci. Ca să înțeleagă si membrii PSD comentariul :)

 2. Ionuț Avram 9 Mai 2018 at 10:06 Permalink

  Există Legea 303 din 2008 care nu dă voie autorităților locale să facă altceva în fostele cinematrografe în afară de cinematografie, vreme de 15 ani de preluare. În cazul de față ar fi vorba despre anul 2023. Prin urmare, HCL este ilegal, avizul de legalitate dat este cel puțin ciudat, dacă se aporbă bani de către ADRNE se produce o fraudă.

 3. invatmant 12 Mai 2018 at 17:08 Permalink

  sunt bani dar nu unde trebuie: http://urbanbacau.info/stiri/0518/la-ghimes-nu-i-ca-n-lege.html

 4. Kros 16 Mai 2018 at 16:35 Permalink

  Pe mine ma inspaimanta atat lipsa de viziune a politicienilor din Bacau,dar si a voastra a tinerilor.Domnule Ghinghes,ca tanar al Bacaului ar trebui sa coalizati fortele tinere si sa incercati sa creiati proiecte pentru acest oras.Daca toata lumea este Gica contra,nu cred ca este o solutie care sa repuna Bacaul pe o traiectorie optimista.Hai sa vedem ce putem face noi comunitatea ,fara sa tinem neaparat cont de mediocritatea politicului.Ce ati spune daca am lucra sa construim cel mai mare si frumos parc din Romania?Avem zona insalubra de langa Bacau,incepand de la parcul Gheraiesti si pana la Kartodrom,pe malul Bistritei si a Siretului nu este decat mizerie.Pe acel spatiu ar putea fi construit cel mai mare parc din Romania.Pot fi facute piste de biciclete,alei pentru plimbare ,plus o padure de copaci care ar ajuta la cresterea calitatii vietii din Bacau.


Lasa un comentariu