Incurajati cultura? Cum? Asa?

Marti, 12 Iulie 2011 | Bacau, foto, Pareri personale | 5 comentarii

Imi plac (not) politicienii dar si oamenii care se bat cu pumnii in piept si sustin ca incujareaza cultura si ca incearca sa transforme din orasele noastre pline de tonti adevarate capitale si concentrari urbane in care sa fim cu totii doldora de cooltura. Mi-ar placea sa fie asa si cred ca ne indreptam spre asta, dar nu cu genul de conditii care se gasesc la Teatrul Bacovia in momentul de fata.

E laudabil ca Primaria, Consiliul Local, zeci de sponsori si alte institutii mass-media sprijina un festival organizat de si pentru tineri ca Ingenious Drama Festival. Eu inteleg ca scopul unor oameni “importanti” este de a ajunge pe flyerele evenimentului la sectiunea multumiri speciale, insa daca intradevar va doriti asta, am un “proiect de hotarare” pentru voi cu doua-trei cerinte pe care le au toti acesti tineri care, dupa cum vedeti, iau cu asalt teatrul:

 • climatizare / aer conditionat;
 • sa reparati fatada ca sa intram civilizat prin fata, si nu prin spate, ingramadindu-ne la intrare, respectiv iesire;
 • sa mariti cumva capacitatea teatrului sau sa construiti unul nou (special pentru ID Fest, ca doar atunci e full la teatru);
 • sa instruiti angajatii si conducerea teatrului in asa fel incat sa fie cu totii draguti si cu tinerii organizatori de la ID Fest si sa nu ii mai oblige sa faca schimbari in program si sa amane spectacolele cu aproape jumatate de ora; nu doar “dinozaurii” merita respect, ci si upcomer-ii.

Pentru injuraturi am un formular de contact. Folositi-l cu incredere!

5 comentarii la “Incurajati cultura? Cum? Asa?”

 1. Claudius 12 Iulie 2011 at 21:32 Permalink

  Sa ne spui cate “binecuvanari” s-au adunat prin formularul de contact. 😛

 2. tudor.c 12 Iulie 2011 at 23:24 Permalink

  Da’ teatrul ala de vara pentru ce naiba a fost renovat? Ce se fac acolo, pomeni, praznice, botezuri? Dupa ce ne-au intoxicat vreo doi ani cu marea realizare a conducerii de partid acum n-au bani de lumina sau ce?

 3. parazitul 13 Iulie 2011 at 12:32 Permalink

  ca la noi (la romani) nu mai e nicaieri

 4. Crina 13 Iulie 2011 at 18:54 Permalink

  bine zis Aghiuta !!!

  nu se aude de nicaieri…doar ca unele trupe au fost laudate pentru soapte…altele…mai aveati un pic si le injurati ?!?

  …si inca ceva: cum ramane cu bidonasele de plastic si resturile de tigari abandonate la intrarea din spatele teatrului ?
  ce vor zice cei din zona dupa ziua de sambata : bineeee ca s-a terminat !!!???

  :(


Lasa un comentariu