Infograficul săptămânii: prima confruntare dintre Obama și Romney

Sambata, 13 Octombrie 2012 | Pareri personale, stiri | Comenteaza

Îmi plac la nebunie dezbaterile și confruntările dintre candidați. Fie că vorbim despre alegeri locale, parlamentare sau prezidențiale, fie de scrutinele noastre sau cele din străinătate, cred că întâlnirile dintre candidați sunt mai mult decât clarificiatoare și necesare pentru electorat. Din păcate, politicienii noștri fug de confruntări și aleg să își expună platforma-program prin intermediul organelor mass-media pe care le controlează.

Săptămâna trecuta a avut loc prima confruntare electorală dintre cei doi favoriți în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama și Mitt Romney. Obama a fost foarte, dar foarte cuminte. El spune că a dat dovadă de politițe și că nu a avut cea mai bună zi. Cică prestația slabă îl afectează în sondaje pe actualul președinte al Statelor Unite, însă n-o fi oare asta vreo strategie?

Sunt de părere că Obama a fost dubios de blând cu Romney, care a venit cu un discurs hotărât și axat pe economie. Ce-i drept, chiar dacă l-a ironizat de câteva ori pe Romney, Obama a fost încasatorul serii. Repet, cred că jocul în defensivă al lui Obama are un scop. Să fim serioși, nimic nu este întâmplător acolo! Vorbim despre președintele aflat în exercițiu, care are o armată de oameni și finanțatori în spate.

Să vedem ce spun infograficele.

  • Cuvinte spuse: 7867 Romney vs. 7342 Obama;
  • Folosirea “eu”: Obama 96 – 157 Romney;
  • Folosirea “noi”: Obama 182 – 126 Romney.

 

Lasa un comentariu