Întrebâri și un non-combat cât un fotoliu prezidențial

Luni, 21 Iulie 2014 | Pareri personale, Politica | 2 comentarii

Ce poate fi mai favorabil pentru Victor Ponta decât să îl aibă contracandidat în turul al doilea pe etnicul german Iohannis?

Spuneți-mi voi: câți dintre cetățenii României știu că Iohannis nu e neamț, ci român? Se aplică “nu ne vindem țara”? Se cam aplică. În ciuda doctrinei, merge ca unsă pentru PSD o campanie cu accente naționaliste. Nu-i așa că “mândru că sunt român” din campania pentru europarlamentare capătă dintr-o dată sens? :)

Apoi, de ce Traian Băsescu se îndreaptă încet, dar sigur spre un non-combat la alegerile prezidențiale, susținându-l în cursă pe fostul ministru de externe din partea PSD, Cristian Diaconescu, acum staționat la barca vaporul PMP?

Simplu. Miza lui Traian Băsescu nu e anul acesta, ci în 2016. Până atunci își pregătește terenul și îl desenează cu dungi ale cărui praf se așterne pe titlul de șef al opoziției. T.B. nu va lupta până la ultima picătură de sânge împotriva lui Victor Ponta din simplu motiv că nu își dorește un nume mai important decât el însuși pe partea dreaptă a politcii românești.

Da, Victor Ponta va fi președinte, dar ce îl așteaptă la Cotroceni nu seamănă nici pe departe cu un borcan cu miere. Constituția României, săraca, e amară pentru viitorul președinte, rezistând fără emoții acelei încercari de modificare.

Apropo, se mai aude ceva de reviziurea Constituției sau de regionalizare? Parcă erau, citez, “vitale pentru România”.

victor ponta miting usl arena nationala

2 comentarii la “Întrebâri și un non-combat cât un fotoliu prezidențial”

  1. Andrei 21 Iulie 2014 at 22:20 Permalink

    De ce esti atat de sigur ca Ponta va fi ales presedinte? De ce lumea ar vota o persoana care a plagiat, care a mintit si care e in fruntea unui partid umplut cu politicieni cercetati penal?

  2. klaus 22 Iulie 2014 at 08:36 Permalink

    Sa fie scapat de probleme penale, ale sale si ale colaboratorilor apropiati!


Lasa un comentariu